Hava Durumu

Hayal proje, bugün tarihe mi karışıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2014 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2014 07:59
Bugün…Büyükşehir Belediyesi’nin gündeminde, kentin başlıca cazibe bölgelerindeki değerli gayrimenkullerini satabilmek yer alıyor.
İhalelere göre…
3 arsaya, müşteri aranıyor.
Toplam alan…
15 bin 536 metrekare.
Toplam tutar..
20 milyon 201 bin TL.
Konumları, gözde yerler…
En pahalısı…
Kentin göbeğinde!
Demirtaş Köprülü Kavşağı’nda, halen yerel yönetim kurumunun otopark olarak işlettiği; eski bıçakçılar çarşısına ait 5 bin 609 metrekare için 12 milyon 622 bin TL isteniyor.
Diğer pahalı olanı…
Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yanında bulunuyor. Ve 6 bin 303 metrekare alana sahip bu ticaret alanı için 5 milyon 42 bin TL değer biçildi.
Pahalı olanlar…
Ticaret alanı tanımlı!
Diğeri…
Yıldırım’da, planlı bir süreçle blok ve site yerleşimin oluştuğu Millet Mahallesi’nde ve konut amaçlı olarak yapılaşma hakkı taşıyor. Söz konusu 3 bin 623 metrekare arsa için 2 milyon 536 bin TL bedel konuldu.
Özellikle…
Kentin en merkezinde ve en pahalısı olan arsa, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin önemsediği ve mimari ön çalışması yapılan sürpriz proje için ele alınmıştı.
Bursa için…
Simgesel ve ihtiyaç odaklı bir proje, Demirtaş Köprülü Kavşağı’nda, yerel yönetim kurumuna ait otopark şirketi BURBAK tarafından işletilen alana düşünülüyordu.
Termal turizme hizmet edecek bir konaklama tesisi ve meydan ile özellikle turist otobüsleri ve binek taşıtları için yeraltı otoparkından oluşan kompleks  için mimari maket hazırlanmıştı.
Yeni dönemle…
Gündeme alınacağı konuşuluyordu.
Şimdi…        
Arsanın satışından vazgeçilmez ve elden çıkar ise, aylardır maketiyle teşhirde duran proje de gündemden kalkacak.

‘BEDELLİ’YE BURSA'DAN,“HUKUKÇU” TEPKİSİ!

Bursa’nın tanınan avukatlarından Ömer Çelik, sosyal medya aracılığıyla eleştirdiği bedelli askerlik nedeniyle Ankara’dan çarpıcı bir istekte bulundu.
Milli Savunma Bakanlığı’na başvurarak, vaktiyle vatani görevini yedek subay olarak yaptığını ve askerliğin bedeli olarak belirlenen 18 bin TL’nin, kendisine ödenmesini istedi.
Vatani görev için…
Üzerine düşeni, süresi içerisinde yaptığını ve silah arkadaşlarından şehitler verdiğini belirten Çelik, kamuoyuna bir müjde olarak açıklanan uygulama üzerine, yasal isteğini kaleme aldı.
Denilen…
“Anayasa’nın kanun önünde eşitlik ilkesi, ödevlerde ve haklarda eşitlik ilkesi ve devletin vatandaşlara eşit muamele yapma yükümlülüğü getiren, diğer ilkeleri gereğince ve en önemlisi de, hakkaniyet ve adalet ilkeleri gereğince ödenmesi gerekir.”
Resmi yazışmanın son cümlelerinde, “Şu halde, 16 ay zorlu şartlarda fiilen ve bizzat yaptığım askerliğimin bedeli olarak tespit edilen 18.000 TL’nın tarafıma verilmesini arz ve talep ederim.” deniliyor.
Aksi durumla…
Danıştay’a dava açacak!

ÜNLÜ MÜZİSYENDEN, “MERİNOS” ÖVGÜSÜ!

Dünyanın tanıdığı Türk müzisyenler; Kerem Görsev ve Ayhan Sicimoğlu’nun Bursa’daki programı, büyük beğeniyle izlendi.
Ünlü caz sanatçısı Görsev, Merinos Parkı’nda konsere ev sahipliğini yapan Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ne övgüsünü, sosyal medyaya taşıdı.
Osmangazi Salonu’na, hayran oldu.
Prova çalışmalarından fotoğrafla beraber. “Bursa’da konser verdiğimiz Merinos Kültür Merkezi, dünyanın en güzel konser salonlarından… Muhtesem akustiği var.” yorumunu paylaştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.