Hava Durumu

Her “S” plaka sahibi, Bursa’da çalışamayacak!

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2013 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2013 08:15

Birkaç yıldır…
S plakalar konuşuluyor.
Raylı sistem var, ancak…
Sanayi nedeniyle personel ve okullar nedeniyle öğrenci taşımacılığı, doğrudan ve vaktinde ulaşım için vazgeçilmez oluyor.
Durum böyle olunca…
S plakalı olanlar ve olmayanlarla yollarda ulaşım servisi taşımacılığı, günlük hayatın ve trafiğin bir parçası…
Ulaşımda, önemli bir alt sektör, artık yerleşik düzen edindi.
Belediyelerce, S plaka dağıtımları da yürütülürken, ardı ardına taleplerle bin 500 dolayında yeni S plakalar, trafikteki yerini aldı. Beraberinde, bir “S plaka pazarı” da söz konusu, ayrıca yatırım aracı durumuna da geldi.
Büyükşehir Belediyesi’nin dışındaki bazı ilçe belediyeleri, yörelerine taşımacılık değil, gelir için S plaka satışında bulundular. Birkaç bin nüfusu dağ ilçesi de, bu yöntemi kullandı.
Büyükşehir Belediyesi’nden vaktiyle yapılamayan S plaka teminini, başka ilçelerin belediyesinden sağlayanlar vardı. Büyükşehir Belediyesi de S plaka vermeye başladı, ancak başka ilçelere rağbet devam edebiliyordu, çünkü ucuza veriliyordu.
Böyle gerçeklere rağmen…
Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları dışından S plaka alanlar, Büyükşehir Belediyesi’ni oluşturan ilçelerde çalışmak istediler. Kente girişte ise, denetimlerle yasak ve para cezası uygulanıyordu.
Yerel seçimlerden itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları, il sınırı durumuna gelecek. Başka ilçelerden S plaka alanlar ise, şimdiden serbest faaliyette de bulunmak istiyorlar.
Büyükşehir Belediyesi, sınırları dışındaki belediyelerce S plaka satışına da tepki göstermişti. Bursa Valiliği’nin izniyle oluyordu. Böyle de devam edince,”Zaten talep var. Biz de, S plaka dağıtalım. Geliri de, biz elde edelim” denilmişti.
Durum böyleyken…
Büyükşehir Belediyesi, sınırları dışındaki ilçelere kayıtlı S plakaların, kendi 7 ilçesinde çalışıp çalışmayacaklarına, Ankara’dan açıklık getirilmesini istedi.
AK Parti’ye şikâyet edilebilen ve baskılarla karşılaşılmasına bile neden olan tartışmalara, son nokta konulabilmesi amaçlanıyordu.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, cevabi yazısıyla açıklık getirdi.
Karayolları Trafik Kanunu’na istinaden verilen tahditli ticari plakaların işle-yişinde, Büyükşehir ve Belediye kanunları dayanak gösterildi.
S plaka gibi, söz konusu plakalı toplu taşımacılık taşıtlar için  “Şehirci toplu taşımacılık yapmak üzere yetki-lendirildiği, kayıt ve tescil edildiği belediyenin sınırları dışına/dışından taşıma yapmaları mümkün bulunmamaktadır.” deniliyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.