Hava Durumu

Huzur bozuldu bozulacağı kadar…

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2012 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2012 08:42

Yıldırım’daki Yavuzselim, Ulus ve Mevlana mahallelerini kapsayan bölgede,  bir grup BDP’li ile tepkili kentliler arasında, olaylar cereyan ediyor.
Karmaşa!
…Ve!
Provokasyon!
Kent, alışık değil.
Çalışmak isteyenin sonuçta iş bulabileceği, yerel yönetim kurumlarıyla güzel hizmetlerin götürüldüğü ve asayişte huzurla anılan Bursa gerçeği konuşulur.
İl Emniyet Müdürlüğü’nün Çevik Kuvvet Merkezi ve Polis Merkezi’nin yakınındaki bölgeyi saran olaylar, istenmeyen boyuta ve istenmeyen sonuçlara ulaştı. Çevre illerden de, takviye güç istendi.
Geçen yıl…
Bursa’da, Bursaspor- Beşiktaş maçından önceki olaylar nedeniyle onlarca gözaltı olmuştu, Yıldırım’daki olaylar nedeniyle dün 4 kişiye gözaltının gerçekleştiği söyleniyordu.
İl Emniyet Müdürlüğü’nün zamanında ve etkin müdahalede bulunup bulunmadığı, olayların birkaç gündür devam etmesi ve tırmanması nedeniyle tartışılıyor.
Vali Şahabbettin Harput, dünkü basın toplantısında, “Bütün bu olaylarda aktif olarak yer alan kişilerin toplam sayısı 200 civarındadır. Bunların destekçileriyle beraber bu sayı 800’ü bulmaktadır. Bu iki tarafın toplam sayısıdır. Bursa’da 2 milyon insan yaşıyor. Türkiye’nin en huzurlu ve refah şehri olan Bursa’da mevcut huzur ve güveni 200 kişilik bir gruba bozdurtmayız.” diyor.
Maalesef…
Huzur, bozuldu bozulacağı kadar!
Olayların daha da büyüyebileceği ve başka mahallelere sıçrayabileceğinden endişe duyuluyordu. Devletin kriz yönetimi politikası, Bursa örneğiyle de yeniden tartışma konusu oluyordu.
Bu arada…
Harput, “Olaylarla ilgisi tespit edilen kişilere yönelik bu akşamdan itibaren gözaltılar başlayacak. Bu konuda sayı veremeyeceğim.” şeklinde konuştu.
Olaylara neden olanlar, karışanlar, yaralama ve cana kasteden unsurlarıyla sokaklarda cereyan ederken…
Etkin gözaltı uygulamasının, ancak birkaç günlük arbedelerden sonra ve ne zaman başla- yacağının duyurulması, kamusal tuhaflıktır.
Gözdağı açıklamasında bulunan Harput, “Hukuk devletinde elbette anında infaz olmaz.” demesiyle de dikkati çekiyor.
Polisin önünde eylemlerde bulunan, maddi zarar veren, yaralama ve cana kasteden eldeki unsurlarıyla dolaşan herkes, hukuken ve polisiye açıdan suçüstü durumuna düşmüş olmuyor mu?
Elbette ki, Vali Harput’un, yönettiği büyük kentin huzurunu bozan olaylar nedeniyle basın toplantısı düzenlemesi, olumlu bir gelişmedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.