Hava Durumu

İş bulma” yağmuru!

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2012 04:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2012 04:18

Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde dün sona eren Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşturması, kurum ve kuruluşlardan yöneticilerin katılımı, etkinlikler ve binlerce iş başvurusuyla yankı buldu.
Gittik ve dolaştık!
 Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Kent Konseyi ve Türkiye İş Kurumu işbirliğiyle yapılmıştı. İstanbul’daki profesyonel organizasyonların aksine, ücretsiz toplumsal fayda projesi yürütüldü.
Yeni mezun ve yetişkin işsizlerin yanı sıra, daha iyi maaş elde etmek, kariyer ve yarım gün iş hayatına atılmayı düşünenler de, büyük ilgi gösterdiler.
Kurum ve kuruluşların insan kaynakları birim yöneticileri, 150 stantla görev yaptılar. Telefon veya elektronik postayla ulaşılabilme mücadelesi verilebilecek isimler,  ziyaretçileriyle konuştular ve sorulara yanıt vermeye çalıştılar.
Yöneticiler ve uzmanların seminer ve konferansları, deneyim paylaşımı sağladı. İş edinebilmenin seçenekleri ve olasılığını artıracak bilgiler anlatıldı. İlgi o kadar büyüktü ki, salonun etrafında ayakta izleyenler ve dışarıda da kapıların kenarında durup sesi duymayı yeterli görenler vardı.
…Ve!
Binlerce iş başvurusu yapıldı!
Özellikle…
Alanlarında kendilerini kanıtlamış kurum ve kuruluşlar ile holdinglerin stantlarında, yoğun kalabalıklar ve kuyruklar gelişti.
Ayrıca…
Türkiye İş Kurumu’nun standı da, özel yere sahipti. Organizasyonun, kayıtlı 50 bin kişiye elektronik postayla duyurulması sağlandı.
Bursa’da, Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı 50 bine yakın kişiden iş arayışı kaydı bulunurken, birebir görüştürmeyi sağlayan organizasyonla da, 10 -25 bin arasında başvuru alınmış olacağı tahmin ediliyor.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, elde edilen sonuçtan mutluluk duyduklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönetim anlayışı ve düşüncesiyle Bursa’da, Türkiye’ye örnek toplumsal fayda projesi gerçekleştirildi.” diye konuştu.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin Genel Koordinatörlük görevini de yürüten Pala, iş edinebilme ve kariyerin kapısını açan organizasyona, deneyimle ev sahipliği yapıldığını vurguluyordu.
İşbirliğindeki kurum ve kuruluşlarla Bursa’da son yılların en başarılı organizasyonu gerçekleşirken, toplumda umutların ve beklentilerin sonuca taşınabileceği bir sosyal proje, hedefine ilk günden ulaştı.

İş edinmenin fuarı!

Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşturması’nda, tanınmış bazı firmaların yetkilileriyle de konuştuk ve izlenimlerini sorduk.
Borçelik’ten Serdar Özkaleli, 1000’i aşkın iş başvurusu alındığını belirtiyor. Maaşın ne olacağından ziyade, istikrarlı iş ve güçlü kurum arayışına işaret ediyor.
Zorlu Holding’den Ali İmren, henüz ilk günden 350’yi aşkın başvuruyla karşılaşıldığını söyledi. Başvurularda, şirketin büyüklüğü ve kariyer beklentisinin önemsendiğini vurguluyor.
Özdilek’ten Hasan Tamsoy, 1000’i aşkın başvuruya değinirken, şirketlerin büyüklüğü ve yarattığı güvenin de, önemsendiğini ifade ediyor,
Harput Holding’den Gülhan Çalışkan, kendilerini kanıtlamış şirketlerde çalışabilme arayışını gözlemlediklerini ve ciddi bir başvuruyla karşılaşıldığını anlatıyor.
TOFAŞ’ın standında ise, doğrudan iş başvurusu alınmadı, ancak on binlerle ifade edilen bir başvuru havuzunun internet yoluyla elde edildiği aktarıldı.
Büyükşehir Belediyesi’ne nitelikli istihdam hizmeti veren bağlı BİNTED de, doğrudan iş başvurusu almayanların arasındaydı. Başvuruların, internet yoluyla yapılabileceği belirtildi.
Bu arada…
Ara ve üst kademeler olarak, mühendislik ve yöneticilik pozisyonlarına ilgi, dikkatleri çekiyordu. İstikrarlı bir iş ve kariyer beklentisi de, iş arayışında öne çıkıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.