Hava Durumu

İşsizler, staj ve kariyere, Bursa’da umut buluşması!

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2014 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 07:42
Dün… Merinos Parkı’ndaydık.
Büyükşehir Belediyesi. Bursa Kent Konseyi, Bursa Valiliği ve Türkiye İş Kurumu ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğiyle bir başlagıcın günündeydik.
Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın bu yılki organizasyonu, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde kapılarını açtı ve ziyaretçi akınına tanık olduk.
İşsizlerin iş edinme, mezuniyete doğru staj ve iş hayatında kariyer yapmak isteyenler için Türkiye’nin önde gelen büyük kamu ve özel kurumlarıyla buluşturma günleri yürütülüyor.
Özellikle…
Kapılarına varıldığında veya telefonla iletişim kurulmak istendiğinde, konuşacak yetkili bile bulabilmek, umut ve hayal edilirken…
İş ve staj başvurularının anında yapılabildiği, üst düzey yetkililerle konuşulabildiği, hem bu yetkililer hem de uzmanlar tarafından çalışma hayatı ve deneyimleri için sunumların gerçekleştirildiği buluşma, 3 gün sürecek.
İlk saatler itibariyle…
Başvuru formları dolduranları ve sorular soranları, 163 katılımlı stantlar ve çevrelerinde görmeye başladık. 
Farklı sektör ve kurumların beklenti ve iş edinme ipuçlarını da paylaştığı sunumlar, farklı salonlarda ilk gün 10, bugün 11 ve yarın 15 ayrı toplantıyla hitap etmiş olacak.
Büyükşehir Belediyesi’ne başkan danışmanlığının yanı sıra, Bursa Kent Konseyi’nin başkanlığını ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin genel koordinatörlüğünü de yürüten Semih Pala, pilot sorumlulukla işin başındaydı.

Böyle ilgi, Anadolu’da yok!

Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nda, Türkiye’nin kendi alanlarında tanınmış 3 önemli ismin konferans programları da bulunuyor.
İlk gün…
İş ve yönetim ile kişisel gelişim konularında kaleme aldığı kitaplarıyla bilinen Ahmet Şefik İzgören’in konferansı vardı ve birkaç gün öncesinden kuyruklar oluştuğuna tanık olduk.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin ikinci büyük buluşma alanı olan 813 seyircili Orhangazi Salonu’nun dolması, ayakta izleyenlerin ve dışarıda kalanların bulunması da, durumu anlatıyor.
İzgören’in ince düşüncesiyle…
Sahne de, dinleyicilerle doldu.
Spor salonunda konuşsa, koltular boş kalmazdı.
Böyle bir ismin Bursa’ya konuk edilmesi ve kentlilerle buluşturulması ne kadar önemli ise, böyle bir bilgi ve eğitim amaçlı konferansa rekor ilgi de, o kadar önemlidir.
Bugün…
Saat 14:00’te Sunay Akın.
Şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Akın, günlük hayatın yorumlanması ve deneyimleri, ev, okul ve iş hayatları açısından düşünce ve öngörüleriyle dikkati çekiyor.
Yarın…
Saat 14:00’te Mümin Sekman.
İş ve kariyer üzerine eğitim uygulamaları ve yazılarıyla bilinen Sekman, kendisini, başarı düşünürü, konuşuru ve yazarı olarak tanımlıyor.

Su borçlularına,
son 48 saat!


Duyurmuştuk.
11 Eylül itibariyle…
Kamu alacakları için borçlulara yeniden yapılandırma ve ödeme kolaylığı getiren torba yasa, yürürlüğe girmişti.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BUSKİ), 30 Nisan 2014 tarihi öncesine ait alacakları için de çağrıda bulunmuştu.
138 bin aboneden, 20 milyon TL alacağı var. Resmi kurumların da, aynı tutarda borçlu oldukları konuşulurken, yeniden yapılandırmadan yararla-nabileceklerdi.
1 Aralık, son gün…
Dün…
Öğle saatlerinde edindiğimiz bilgiye göre, BUSKİ’ye 6 bin 700 dolayında aboneden başvuru gelmiş ve toplamda 10.6 milyon TL tutarında tahsilat yapılandırması gerçekleşmişti.
Geri ödeme için…
2’şer ayda bir ödeme planıyla 18 taksitte 36 aya varan vadelerle borç yapılandırmasından yararlanabilmek için mesaide son 48 saat!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.