Hava Durumu

Jeotermal tuhaflık!

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2012 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2012 09:04

Bursa Valiliği’nin himayesindeki Bursa Jeotermal A.Ş. olarak, Çekirge’deki sıcak su işletmecileriyle toplantı olacaktı. Yıllarla ifade edilebilecek gerilimli süreç, son durumu itibariyle masa etrafında kamusal yönetimle konuşulacaktı.
Olmadı.
Çünkü…
Kamusal yönetimin istikrarsız, başarısız ve hayretle karşılanan iletişim davranışı gerekçesiyle bir türlü aynı masa etrafında gelinemiyor.
Yıllarca…
Bursa’nın turizm kenti olarak anılmasında rol oynayan sıcak su işletmecileri, sorunlarını, tedirginliklerini ve beklentilerini anlatmak ve sonuç elde etmek istiyorlar, olmuyor.
Öncelikle…
1 gün öncesinden, ertesi gününe randevu verildiği ve bu nedenle de, işletmecilerin toplantıya katılımlarını olumsuz etkilediği ifade ediliyor.
Dolayısıyla.
Geçen ay toplanılamadı!
Dün…
Bursa Jeotermal A.Ş. ibareli bir davet, bir çalışanın imzasıyla sıcak su işletmecilerine ulaştırıldı. Yine tepkiye neden olan bir iletişim zafiyeti olarak kabul ediliyor.
Yine…
1 gün öncesinden, ertesi güne çağrı yapıldı!
Sıradan bir görevli; “Abone İşleri Sorumlusu” imzasını taşıyan bildirim, yapılması gerekli olan bu toplantının önemi, amacı, katılımcıları ve tarafları açısından, alt seviyeli görüldü.
Davet bildiriminde, Bursa Jeotermal A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanvekilliğini yürüten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik’in başkanlığında, bugün saat 11:00’de toplantı yapılacağı duyuruluyor.
Yine…
Dün…
Toplantı, belki de yeni bir iptalden döndü.
Çünkü…
Gün içerisinde, toplantının saatinde değişiklik yapılmıştı. Çelik’in bir başka programı gerekçesiyle toplantının yapılacağı saatin, 30 dakika ötelendiği bildirilmişti.
Turizm ve termal kent denilince…
Yurtiçinde ve dışında, daima Çekirge anılmıştı ve bu yine biliniyor. Çekirge’deki sıcak su işletmecileri, hem bu alandaki varlıklarını ve faaliyetlerini sürdürdüler hem de kentin konumunu ortaya koydular.
Böylesine önemli bir konu ve bölge, aynı zamanda kentin bugünü ve geleceğini de ilgilendiriyor. Sıradan ticari mesele olarak, sıradan temas ve iletişim olarak görülmemelidir.
Kamusal yönetim ve şirketleşme politikasına göre, toplantıyla Çekirge’den yakın ve orta mesafelerdeki turizm ve sağlık işletmelerine sıcak su çalışmaları anlatılmak isteniyor.
Tek taraflı bilgilendirme ve konu istişaresine dayalı toplantı politikası, yılların sıcak su işletmecilerine ve kent adına duydukları endişelere karşı, gözden geçirilmesi gerekiyor.
Emektar işletmecilerin sorular ve sorunları var!
Öncelikle…
Çekirge’deki Polis Evi’nin yanındaki tartışmalı kuyunun aktif kullanıma alınmak istenmesi, yeni kuyu girişimleri kadar tartışma konusu oluyordu. Yeni kuyular nedeniyle akış yoğunluğu ve sıcaklığının azalacağına ilişkin ciddi endişeler devam ediyor.
Osmanlı Devleti’nin dönemine dayanan sahiplenmenin de göz ardı edilmek istenmesi, endişeli bekleyişte olası bir hukuk mücadelesi konusu oluyor.

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.