Hava Durumu

Kâbusu yaşayan Bursalılar!

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2015 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2015 07:18
Bursa’dan Ankara’ya ‘Barış ve Demokrasi’ mitingi için giden Bursalılar, gerçekleşen en büyük terör eylemiyle ölümden dönmüş oldular.
İnegöl’den Ramazan Çalışkan, canlı bombalarla kâbusa dönen ortamda canından dönen bir Bursalı olurken, hayatta kalanların da şanslı dönüşleri vardı.
Akademik meslek odaları tarafından kaldırılan otobüslerin birinde, CHP’de daha önce il yönetim kurulu üyelikleri yapan Nihat Altınel ve Feridun Tetik ile önseçimle 7 Haziran’ın adayları arasında olamayan Haluk Serdar Yurtal da vardı.
Altınel’le konuştuk.
Sözlerimize, öncelikle “Geçmiş olsun” diye başlarken, katliam gibi eylemle can pazarının oluştuğu o anları dinledik.
Şanslı olduklarını, “Patlamanın olduğu yerden dakikalar önce geçmiştik ve 50 metre ileriye doğru yürümüştük.” sözlerinden gayet iyi anlıyorduk.
‘Barış’ ve ‘demokrasi’ gayesiyle toplananlara bombalı eylemi, beraberinde barış ve demokrasiye yapılmış olarak tanımlıyor
Önce hayata, sonra Bursa’ya dönüşe geçtiklerinde, hayatlarında unuturamayacakları olayı ve şokunu yaşamaya devam ediyordu.
Şans ve kaderle “Patlama sırasında, oradan geçiyor olabilirdik. Hayatını kaybedenlerin  arasında, bizler de olabilirdik.” diyor.
Türkiye’ye barış ve demokrasiyi temenni ederken, “Ne yazık ki, barış ve demokrasi için toplananlar, barışı ve huzuru bozmak isteyenler tarafından bombalandı.” ifadesini kullanıyor.

***

Bursa’da traktör çok

Bursa’da tarım için çok da kötümser olmamak, ancak eldekinin de kıymetini bilmek gerektiğini, önceki gün vurgulamıştık.
Yeni açıklanan Ağustos 2015’in verilerine göre, Bursa, traktörün en fazla bulunduğu 4. il olarak dikkati çekiyor.
Konya’da 79 bin 238,  Balıkesir’de 58 bin 378 ve İzmir’de 58 bin 114 traktör varken, sadece birkaç yüz azıyla Bursa’da 57 bin 524 traktör kayıtlı.

***

Konsey, sandık başına

Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Semih Pala’nın vefatının ardından, yeni başkan seçimi için olağanüstü genel kurul kararı aldı.
Yürütme Kurulu’nun en yaşlı üyesi Şuayip Toprak, ilgili yönetmeliğe göre Haziran 2016’ya kadar başkanvekili olabilecekti.
Seçim, 23 Ekim’de.

***

CHP yönetimindeki belediyeden yaşanan acıya  ‘yas’ uygulamaları

Nilüfer Belediyesi, Ankara’daki terör eylemi nedeniyle kınama ve anma programı  düzenledi.


Dijital tanıtım panolarına, “Söz bitti… Yastayız” yazıldı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.