Hava Durumu

Kamusal komedi devam!

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2012 00:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2012 00:57

Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi, 4. büyük kenti yönetiyor. Sanayinin ve ticaretin bu merkezinde, her gün emek göçü yaşanıyor.
İstihdam oranı ve potansiyeli yüksek kentte, personel taşımacılığı yaygın oluyor. Okullar, servis hizmeti uyguluyor. Raylı sisteme rağmen, belirsiz süreçle devam edecektir.
Nitekim…
Büyükşehir Belediyesi, 1500’e yakın “S” plaka satış kararıyla tartışmalara neden olurken, trafik açısından eleştiriler oluyor.
Bursa’nın durumu ve talepler öne sürüldü. Korsan taşımacılığına çözüm ve dış ilçelerden giriş yasağına rağmen, diğer ilçe belediyelerin satışlarına set çekilmek isteniyordu.
Büyük kent gerçeği böyle, ancak yeni örnekle Harmancık Belediyesi’nce 60 adet “S” plakası satılmak istenmesi, yine “Pes doğrusu!” dedirtiyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin nüfusu 1 milyon 948 bin 744. Uludağ’ın ardındaki ilçenin nüfusu, 7 bin 532 olarak geçiyor.
Dağ ilçelerinde, işsizlik ve yatırım eksikliği yakınmaları oluyor, merkez nüfusu 3 bin 943 olan söz konusu ilçenin belediyesi, servis taşımacılığı plakası dağıtıyor, yani satıyor.
Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Aydın, aynı belediyenin daha önce 40 adet plaka sattığına işaret ediyor.
Asgari 15 koltuklu servis aracı modeline göre; merkez nüfusunun % 15’i kadar asgari kapasiteye hitap edecek plaka, önceden satılmış oluyor. Yeni ihaleyle de, merkez nüfusunun % 25’ine yaklaşan asgari kapasite kadar, yeni plaka satılmak isteniyor.
Büyükşehir Belediyesi, 27 Kasım’da adedi 100 bin 750 TL taban bedelle 300 adetlik 5. etap plaka satışını duyurdu. Harmancık Belediyesi, aynı gün 20 bin TL üzerinden satış yapacak.
Plakalar, Büyükşehir Belediyesi’nde çalışma, sınırların büyüyecek olması ve yatırım gibi gerekçelerle alınabiliyor.
Uyarıda bulunan Aydın, “Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları dışından verilen ‘S’ plakalı servis araçlarına, yasak var. Dışarıdaki belediyeler, gelir için plaka satıyor. Bu uygulamaya, zaten baştan beridir karşıyız.” şeklinde konuşuyor.
İlk yerel seçimle kapanacak olan belde belediyeleri, Bursa’nın etrafında sanayi bölgeleri oluşturmuştu. Birkaç belde kadar nüfuslu ilçe belediyesi de, “S” plaka satışı yapabiliyor.

“Demokratik sol” tepki!

Bir Bursa kentlisi ve esnafı olan Demokratik Sol Parti PM Üyesi Murat Özbilge, dün konuğumuz oldu.
Daha evvelinden beri, sadık ve çalışkan bir DSP mensubu olan Özbilge, yönetimsel konumuyla da, gündeme ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.
Öncelikle…
Hükümetin Suriye politikasına tepki göstererek, “Komşu ülkenin içişlerine karışılıyor, demokrasi ve huzur dersi veriliyor. Ancak Türkiye’nin doğusu da, bir Gazze ve kaos yaşanıyor.” diyor.
Her katmandaki ekonomik sorun ve kaygıların varlığından da söz ederek, “Ülkenin gündemiyle konuşulması gereken çok konu ve yanıtlanması gereken çok soru var. Sandık zamanı gelince, artık vicdan muhasebesiyle tercih yapılması gerekiyor.” şeklinde konuşuyor.
Türkiye’nin değerlerleri, hassasiyetleri ve geleceğine ilişkin düşünce ve ilkelerine sadık siyasi parti olduklarını da dile getiriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.