Hava Durumu

Kaybeden başkandan, “pahalı ihale” cevabı!

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2014 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2014 07:57

Yıldırım Belediyesi’ni devralan yeni Başkan İsmail Hakkı Edebali, kendi dönemiyle yapılan 3 büyük ihalenin sonuçlarıyla dikkatleri çekmişti.
Öncekilerine göre…
Toplam 47 milyon TL olan park ve bahçe, asfaltlama ve çöp toplama ihaleleri, 26.4 milyon TL daha ucuz bir maliyetle yürütülecek.
AK Parti tarafından yeniden aday yapılmayan Özgen Keskin’in dönemiyle oluşan fiyat farkı, tartışmaları da beraberinde getirdi.
Makalelere ara verdiğimiz günlerde, Keskin tarafından elektronik posta yöntemiyle tarafımıza ulaştırılan bir açıklama vardı.
Gelişen tartışmalar ve oluşan soru işaretleri karşısında, yanlış anlaşılmaların meydana geldiğini belirtiyor ve dönemin başkanı olarak konuşuyor.
Yeni ihalelerin daha düşük maliyetli olmasına yönelik durumu değerlendirirken, park ve bahçeler ihalesini de örnek gösteriyor.
Öncesi…
Aynı siyasi partiye mensup olan eski ve yeni belediye başkanlarının polemiğe girmesinin doğru olmayacağı düşüncesini vurguluyor.
Ardından…
Keskin, “Önceki ihalede: Park yapım inşaatı, ağaç ve bitki dikimi, spor ve oyun grupları, mobilya ve banklar da kapsamda iken; bu kalemler şimdikinde yok. Öncekinde hergün sulama ve temizlik varken şimdikinde yok.” diyor.
Son sözleri, “Bu olmayan kalemlere yapılacak giderler hesaplandığında aynı düzeye geleceğini kamuoyunu aydınlatmak bakımından Adab-ı Lisanla duyuruyor; selamlarımı sunuyorum.” ifadesini kullanıyor.

 

ŞAHİN'DEN ALTEPE'YE, “TURİSTİK”DAVET!

 

Kent merkezini Uludağ’a bağlayan yeni yolla ilgili tartışmalar, dün de devam etti.
İnşaat Mühendisleri ile Harita ve Kadastro Mühendisleri odalarınca ortak, Makina Mühendisleri odasınca da ayrı açıklamalar yapıldı.
Eleştiriler vurgulandı.
Dün…
Bu sütunlarda ise, 5 kişinin ölümüne neden olan yeni kazayla ilgili raporun önemli detaylarını açıklamıştık ve eleştirilere, çarpıcı bir cevabı aktarmıştık.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mühendisliği ve projenin doğruluğunu öne süren yorumuyla “Bu yolu, kasaplar yapmadı!” demesi, yankı buldu.
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin eski başkanı ve CHP’nin büyükşehir adayı Necati Şahin ise, itiraz ve eleştirilerinde ısrar ediyor.
Şahin, “Sayın Altepe, bürokratları ve projeyi hazırlayanlar, Osmangazi Belediyesi’nin turistik otobüsüyle o yolu çıkıp, geri dönsünler. Ben de, kendi arabamla eşlik edeyim. Görelim” diyordu.
Daveti anlatınca…
Altepe, “Bizim işimiz, gücümüz yok mu? Birilerini mi eğlendireceğiz? Büyükşehir Belediyesi olarak doğru bir iş yapılmıştır, yanlışımız yoktur” yanıtını veriyor.
Yanı sıra…
Sözü edilen turistik otobüs için “O otobüs,Tophane’nin yokuşunda nasıl gidiyorsa, Uludağ için yaptığımız yeni yolda da, aynı vites ve hızla gidecektir.” şeklinde konuşuyor.

 

SAĞLIK HUKUKU VE MEDYA!

 

Hukukta, farklı alanlar ve kamuoyunu  bilinçlendirme amacıyla başarılı çalışmalar yürüten, organizasyonların içerisinde yer alan Avukat Okan Dursun, yeni bir adım attı.
Sağlık Hukuku olarak…
Bursa’nın medya kenti olma özelliğiyle bir organizasyon düzenleyen Dursun, Sağlık Haberciliği, Etik, Tıbbi ve Hukuki Yansımaları konulu konferans duyurdu.
Adalet Sarayı’nda yarın yapılacak ve saat 14:00’te başlayacak konferansta, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ceyhan İrgil ve sağlık gazeteciliğiyle bilinen Esra Öz konuşacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.