Hava Durumu

KDV ayarlamasıyla DASK adaletsizliği!

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2013 01:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2013 01:00

KDV’de, konutun ana değeri üzerinden sabit oran yerine, Emlak Vergisi’ne dayalı arsa birim metrekare değerinin esas alınması, tartışmalı bir yeni dönem başlatmış oldu.
Gayrimenkul piyasasında bir konutun değerinde belirleyici olan arsa birim değeri, doğal afet sigortasında ise dikkate alınmıyor.
Marmara Depremi’nden sonraki süreçte uygulanmasına başlanan ve daha çok deprem sigortası olarak anılan DASK uygulamasında, konuta güvence sadece inşaat bedeli üzerinden oluyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın inşaat birim fiyatları, konutun kent ve deprem riskiyle beraber, DASK poliçesi ve güvencesini belirliyor.
Konu, KDV olunca…
Devlet, arsa birim metrekare değerini kullanıyor. Yaygın olan 2+1 ve 3+1 konutlar veya arsa birim metrekare değeri bin TL’nin üzerindeki konutlara, yüksek KDV çıkartıyor.
Konu, DASK olunca…
Devlet, doğal afet nedeniyle tümüyle veya kısmen zarara uğrayan konutların sahiplerine güvence tutarını, inşaat birim maliyetiyle sınırlı tutuyor.
KDV ayarlamasıyla DASK adaletsizliği!

 

Hizmet için kenti arşınlıyor!

Uludağ Elektrik A.Ş. (UEDAŞ) Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, elektriğin dağıtım ve işletmesinin özel sektör dönemini yürütürken, Bursa’nın her yanını arşınlıyor.
Karadeniz dobralığı ve pratikliğini, deneyimiyle birleştiren İslamoğlu, kamusal bir hizmetin kaptanlığını yürütmüş oluyor.
Sönmez Medya’yı ziyaretinde, farklı konular konuşuldu. Yönetimsel açıklık politikasını da ortaya koyarken, en doğru bilgi ve değerlendirme özenini gösterdi.
Kentsel dönüşümü sorduk!
Belediyelerin yeniden imar çalışmaları ve hedeflerini anımsatırken, bir yandan yatırım ve iyileştirme diğer yandan abonelik hizmetleri açısından, UEDAŞ politikasına odaklandık.
Yıldırım’da Ankara karayolunun altındaki 7 mahalleyi hedefleyen uygulama, kapsamıyla dikkati çekiyordu.
İslamoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’le konuştuğunu ve saha çalışmalarına 2 veya 3 yıl sonra başlanmış olacağının, bilgi edinildiğini söyledi.
Kısa vadede, büyük yatırım yapmayacaklarını vurguladı, ancak… Abonelikte idari hizmetler, çözüm ve verimlik için iyileştirme ve noktasal müdahale politikası olacağını vurguladı.

 

Geçmiş olsun…

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Bursa İl Müdürü M. Latif Deniz, bu göreve getirilmesiyle beraber, önemli çalışmalara imza attı.
Yeniden yapılandırılan bakanlığın bürok-ratlığını yürüten ve böyle önemli dönemde tempolu olan Deniz’le konuştuk.
Bir husus için telefonla görüşürken, sağlık sorunu nedeniyle bir operasyon geçirdiğini ve istirahatta olduğunu öğrendik.
Geçmiş olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.