Hava Durumu

“Kentsel” imeceyle 200 TL burs geliyor!

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2013 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2013 08:17

Merkezi ve yerel yönetim kurumlarının sosyal politikaları ve uygulamaları, ülke geneliyle artık önemli bir nüfusa destek, hizmet sağlıyor.
Önceki gün, belediyelerin, iş edinebilmek ve yardım alabilmek isteyenlerin başlıca uğrak ve umut yeri olduklarını vurgulamıştık.
Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi, 5 bin muhtaç kentli ve aileye, para yüklü Gülümseyen Kart dağıtmıştı. Gıda alınabilmesine yönelik olarak, 2.2 milyon TL sosyal destek başlatılmıştı.
Dün…
Bursa Kent Konseyi, Türkiye’ye örnek bir süreçle yeni bir sosyal politika uygulaması duyurdu.
Aile geliri iyi olmayan ve derslerinde başarılı üniversite öğrencilerine, aylık 200 TL burs verilecek.
Kurumsal olarak, “Burs Organizasyonu” olarak tanımlanan uygulama, kurum ve kuruluşlar ile kişilerin parasal desteğiyle yürütülecek.
Yani…
Kent imecesi!
Ana muhalefet CHP’nin Anayasa Mahkemesi’nde açtığı davayla belediyelerin burs dağıtması son bulmuştu.
Şimdi…
Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin kent ve halkı için demokrasi ve toplum kurumu olarak gördüğü ve desteklediği Bursa Kent Konseyi, üniversiteliler için burs uygulaması duyurdu.
Burs verilebilmesi için parasal katkıda bulunacak olan gönüllü kişi, kurum ve kuruluşlar, öğrenci başına dönem tutarını karşılayacaklar.
Okul bağışlarıyla başlıca hayırsever kentlerden olan Bursa’da, şimdi burs imecesi yürütülecek.
Sanayi ve ticaretin merkezi olan, küresel ve ulusal sermaye işletmelerinin kentinde, destek beklentisi büyük…
Bursa Kent Konseyi, önde gelen sanayici ve işadamları ile yerli ve yabancı işletmelerine, davet mektubu gönderiyor. Ziyaretler de olacak.
Burs başvuruları ise, Bursa Konseyi’nin kurumsal sitesiyle yapılabilecek, ancak süre açıklanmadı. Katılım hesabındaki birikime paralel, uygulamaya hemen, kademeli geçiş öngörülüyor.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Türkiye’ye örnek olacak, güvenli ve objektif bir burs uygulaması başlatılacağını söylüyor.
Pala,  toplumsal yarar gayesiyle başarılı, örnek bir projenin kente kazandırıldığını belirtiyor ve “Kentsel imece olarak, burs organizasyonuyla da bir başka ilke imza atmış oluyoruz. Gönüllü kişi ve kurumlarla üniversite gençliğine katkıda bulunuyoruz” diyor.
Güzel bir proje ve uygulama...
Tebrikler!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.