Hava Durumu

“Keramet” stadyumda olsaydı, Kayserispor “şampiyon” olurdu!

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2015 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 07:26
Bursaspor…
Anadolu’nun çıkardığı son şampiyon.
Nice başarılar bekleniyordu.
Elde edilen başarı, diğer büyüklerin birbiriyle sekteye uğraması ve fikstür şansı olarak yorumlanıyor, ancak böyle olmadığını göstermek gerekiyordu.
Yıllar geçtikçe…
Şampiyonluk tekrarı gelmedi, ancak gerek Avrupa gerek Türkiye’deki kupalar için kritik eleme ve final maçları da, fırsat olarak tepildi.
Önceki gün…
Süper Kupa’nın finali.
Tarihi açıdan….
Yeni 90 dakikaydı.
Sosyal medya aracılığıyla…
Dileğimizi vurguladık..
“Haydi Bursaspor... Dünyaya örnek yeni stadyumunun şerefine; kazan Süper Kupa’yı ve getir kentine…”
Kaybedilince…
Tek sezonda, bir kupa daha gitti.
Bu kez…
Diyorduk.
“Futbol, gol atabilmektir. Telafisi olmayan 90 dakikalar da, bir başarı ve iddia zamanıdır. Bursaspor’un yapamadıkları da; bunlardır.” 
Çifte düşüncelerimiz, ilgi gördü.
Her yeni sezonla…
Aylarca sürecek bir fikstürle şampiyon olması veya Avrupa’nın kupalarına gidebilmesi arzu edilen bir Bursaspor, sadece tek 90 dakikalardan fırsatları değerlendiremiyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni stadyumu yapmış olması, “Bursa ve belediyesi, Bursaspor’a destek vermiyor.” denilmesine karşı, artık sözün bittiği yerdir.
Tanık olduğumuz finan ve final niteliğindeki 90 dakikaları değerlendiremeyen bir Bursaspor için 45 bin seyircili yeni stadyum, sihirli değnek olarak da görülmemelidir.
Şayet…
Keramet, yeni stadyumda olsaydı, Kayserispor, çoktan şampiyonluk ve kupa başarılarını yaşamış olurdu, ancak alt kümeye de düştüler.
Başarı olunca veya fırsat değerlendirilince…
Bursaspor, zaten mevcut stadyumla tarihe geçti.

“TEKNİK” ÜNİVERSİTE İÇİN BULUŞMA

Bursa Teknik Üniversitesi’nin Kestel’de yapılacak kampusu için bugün bir deneyim paylaşımı ve düşünce atölyesi buluşması olacak.
Sabah saat 09:30-11:00 arasında, projenin uygulanacağı Çataltepe’deki alan üzerinde bir inceleme programı yürütülecek. Kestel Belediyesi’nde saat 13:00 itibariyle çalıştay gerçekleştirilecek.
Bacasız sanayi olarak görülen ve bölgesel ticaretin ve kentleşmenin önemli bir aracı görülen teknik üniversite, mücadele ve uzun süreçli yer arayışıyla gündem olmuştu.
Düzenlenen etkinliğe baktığımızda da, yerleşim düzeniyle ilgili düşünceyi önemserken, mekansal kullanım fonksiyonları, koşulları ve durumu, gündemde yok.

“KESTANELİ” REKABETTE,  “HODRİ MEYDAN” MESAJI

Kestane şekeri de, hem Bursa’da hem de başka kentlerde, farklı işletmeler tarafından piyasaya sunuluyor.
Kardelen ve Cardelion markalarını üreten İlke Şekerleme tarafından yapılan bir açıklama, kalite iddiasıyla rekabet gücünü göstermek istiyor.
Genel Müdür ve ortaklardan Mümin Akgün,  kaliteye belirleyici olan maliyet için öncelikle “Ham kestanenin kilosu 10 lirayı geçti, çikolatanın kilosu 40 lira, şekerin kilosu da 4 lira.” demesiyle dikkati çekiyor.
Ardından…
“Ama piyasada kilosu 10 liraya çikolatalı kestane şekeri satılıyor. Bu ürünlerin çikolatalı kestane şekeri olması imkânsızdır. İçeriklerinde başka ürünler kullanıldığını düşünüyoruz.”
“Hodri meydan” gibi…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.