Hava Durumu

Keskin’den, “adaylık” rekabetine yorumlar!

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2013 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 08:25

Türkiye'nin en büyük ilçelerinden Yıldırım'ı yönetmek için AK Parti'de, adaylık yarışına tanık oluyoruz.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keksin, yeniden aday olabilme arzusunu, bir süreden beri ustalık dönemi hedefiyle yürütüyor.
Eski belediye başkanından, önceki seçimde son dakikada çekilenine, eski milletvekilinden siyasi partinin il otoritesine kadar, halefliğine rağbet çok…
Durumu değerlendirdi.
Mutlak rekabet ve karşıtlıkla konuşmak yerine, kendi dönemini anlatmayı tercih etti. Yanıtı, böyle vermek istiyordu.
Başlıca mesajı…
"Hizmetler açısından başlıca önemli unsur olarak; merkezi yönetim, siyasi parti teşkilatı ve belediyeden oluşan üçlü sac ayağı içerisinde, konum ve sorumluluğumuzu, başarıyla yürütüyoruz."
Ardından…
Görevine yeniden seçilmesini ve AK Parti'nin Bursa'da en fazla oyu Yıldırım'da ve Türkiye ortalamasının üzerinde elde etmesini de, başarı göstergeleri olarak gösteriyor.
Her alanda, ilçeye önemli kazanımlar sağlandığını anlatırken, "Kaymakamlığı ve milli eğitimi, başka ilçeden yönetilen, eğitimde sınıfları  80'lere varan bir Yıldırım devralmıştık." diyor.
Bugün…
Modern ve örnek mimarisiyle Kaymakamlık, Milli Eğitim ve Trafik yönetiminin, artık ilçesinden yapıldığına, dikkati çekiyor. Okullara 41 arsa üretildiğini ve hizmete başlandığını dile getirdi.
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün Ankara karayolunda hizmete girdiğini, ayrıvca aynı sahada Sağlık İl Müdürlüğü'nün faaliyet göstereceğini vurguladı.
Bölgesel Şehir Hastaneleri Kampüsü projesinin, yeniden çevre yolunda yapılmasına karar verildiğini de ifade ederken, teknik ve vakıf üniversitelerinin de, ilçede olduğuna işaret etti.
İlçeye her alanda önemli hizmetler yaptıklarını dile getiren Keskin, Kaplıkaya Cazibe Vadisi'ni, Engelliler İş Okulu'nu, Akçağlayan Bahçelievleri'ni, Eğitim ve Bilim Merkezi'ni, yapılmış Kentsel Dönüşümler'i, Mahalle Konakları'nı örnekledi.
Türkiye'nin en önemli ve örnek kentsel dönüşümünü gündeme getirdiklerini ve başlattıklarına değinirken, iddiasını ortaya koydu.
"Yapılabileceğin en iyisi, en güzeli ve en başarılısı için artık uygulamaya da geçtik.  Halkın görüşlerini ve beklentilerini gözardı etmedik. Zaman kaybı olmamasını da önemsiyoruz."
AK Parti'de, kendisi dışındaki aday  adaylarının kentsel dönüşüm vaatleri için de, "Biz, ne yapmak istiyorsak, hangi düşünce ve hedefle başladıysak, neyi söylediksek, aynısını söylüyorlar. Şaşınıyorum, ama görevim ve belediyemiz adına memnun oluyorum." şeklinde konuşuyor.
Aday belirleme sürecinin tamamlanacağı şu günlerde, "AK Parti'nin aday adayları olarak, kim aday gösterilir ise, diğerleri de yanında olmalıdır. Çünkü biz, bir aileyiz." mesajı da veriyordu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.