Hava Durumu

Keskin’den CHP’ye, kahve içme daveti!

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2012 09:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2012 09:42


Malum…
Bursa da, öncelikli kentler arasında!
Osmangazi Belediyesi’nin Doğanbey uygulamasına yönelik eleştiriler, sürüncemeye düşüren gelişmeler ve gecikmeler, tartışma konusu oluyor.
Dolayısıyla…
Çelik, Bursa’nın önemli, büyük, ancak başarısız bir deneyim yaşadığını savunuyor. Hükümetin, ülke geneline yönelik politikasından tedirginlik duyuyor.
Yıldırım Belediyesi’nin 7 mahalleden oluşan uygulama sürecine değinerek, böyle kapsamlı bir projeye karşı, mevcut konut ve işyerleri sahiplerini uyarıyor.
Kentsel dönüşüm uygulamalarıyla ilgili olarak, teknik, mali ve hukuki konuları ele alan CHP bildirisinden söz ediyor.
Mağduriyet yaşatılmaması, adil ve makul zamanlı uygulama için uyarılarda bulunulduğunu anlatıyor. İmza atılmadan önce, beklentiler ve hukuki durumların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor.
Çelik, Doğanbey uygulamasındaki hak sahiplerinin yaşadıklarını örnek gösteriyor. Aynı durumun olasılığına karşılık, sürecin en başından dernekleşme önerisinde bulunuyor.
Bu arada…
Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi, Afyon’da düzenlenen toplantıyla da ele alınırken, bu adres tercihi de ilginç karşılandı.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’le konuştuk.
CHP’nin eleştirel bakış açısı ve kentliye uyarısına karşılık olarak, “Ülkemizin en kapsamlı kentsel dönüşüm uygulaması, ilçemiz Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye meclisinde, oybirliğiyle geçmiştir.” şeklinde konuşuyordu.
Şeffaf bir yönetim olduklarını anlatan Keskin, “Uygulama düşüncesi ve hedeflerimizi, muhalefete anlattık ve hazırlık sürecindeyiz. CHP’nin mevcut ve önceki ilçe başkanlarına, projemizi anlatmıştık. Belki, böyle bir bilgi akışı ve paylaşım oluşturmamız, CHP İl Başkanlığı’nın yeni yönetimince bilinmiyor veya bir bilgi eksikliği, söz konusu olabilir.” şeklinde konuşuyordu.
CHP İl Başkanı Metin Çelik’i kahve içmeye davet eden Keskin, “Kentlerin kurtuluşu, kentlilerin de can ve mal güvenlikleri için büyük bir iddiayla proje hazırladık.” yorumunda bulunuyordu.
Kentsel dönüşümü, Türkiye’nin büyük ve önemli kentlerine kurtuluş gören Keskin, “Belediye meclislerinde, CHP de destekledi. Oybirliğiyle geçen kentsel dönüşüm uygulamamız, milli davadır.” diye konuştu.
Yeni yerleşim bölgesinin, özel sektör eliyle elde edilmesi hedefleniyor. Mevcut gayrimenkullere ait değerlerin tespiti ve değerlerini karşılayan yeni gayrimenkullerin verileceği vurgulanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.