Hava Durumu

Konsey, ‘sandık’ başında!

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2015 06:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2015 06:55
Sivil yerel demokrasi kurumu Bursa Kent Konseyi’nde, yeni başkanı seçmek için bugün sandık başına gidiliyor.
Semih Pala’nın vefatının ardından, Yürütme Kurulu’ndaki en yaşlı üye durumundaki Şuayip Toprak’la Haziran 2016’ya kadar vekaleten yönetim mümkündü.
Yürütme Kurulu’nun, başkan seçilmesi için 7 Ekim’de ‘olağanüstü’ toplantı kararı almasıyla da beraber, bugüne gelindi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, Pala’nın yerine danışmanlığına atadığı Hasan Çepni, açıkçası ‘işaret edilen’ de olmuştu.
Yerel halk ve konseyi ile yerel yönetim arasında iletişim köprüsü ve senkronizasyon açısından, Pala gibi, Çepni de, çift görev için gündeme geliyordu.
Bu arada…
Konsey katılımcı üyeliği için yürütülen güncelleme süreci, başkanlık seçimine karar verilmesiyle de son bulurken, ‘tarihe geçen’ bir gelişme yaşadık.
Aktardığımız üzere…
Kamusal yerel ve merkezi yönetim kurumları ile özel sektörün bazı girişimlerine muhalefet ve davalarıyla bilinen teknik meslek odaları, üyelik güncellemesini yaptırmadılar.
Böylece…
‘İnşaat’, ‘Mimar’ ve ‘Şehir Plancıları’ odaları, ‘üyelik devam işlemi yaptırılmadığı’ gerekçesiyle de artık söz ve oy sahibi değiller.
369 üye arasında, yoklar.
Bugün…
Ziyaretçi olabilecekler.
Meslek odalarından herhangi bir açıklama yapılmamış olması da, “Aralarında ortak karar mı, aldılar?” sorusunu gündeme getirdi.

***

‘Çifte’ adaylı seçim

Bursa Kent Konseyi’nin seçimli toplantısı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde saat 14:30’da yapılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin danışmanı ve BKK Yürütme Kurulu’ndan destek verilen Hasan Çepni’nin seçilmesi bekleniyor.
Diyarbakırlılar’ın hemşeri derneği başkanı Şehmus Şeviş, adaylığını ilk açıklayan olmuş, ‘demokrasi’ mesajiyla da dikkatleri çekmişti.

***

AK Parti, işi sıkı tutuyor

AK Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı, kritik erken genel seçim sürecindeki hazırlıklarıyla işi sıkı tuttuğunu gösteriyor.
Sandık müşahitleriyle toplantı yapan AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, “Milletimiz, bize olan güvenini sandık başına geçtiği her zaman göstermiştir.” diyor.

***

‘Çifte’ diplomalı oldu, üniversitede ders veriyor

Büyükşehir Belediyesi; Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, yüksek öğreniminde ‘kamu yönetimi’ ardından, durmayıp ‘hukuk’ eğitimi de almıştı.
Kamu yönetiminde yüksek lisans yapan Bakan, bir avukat olarak da, halen Uludağ Üniversitesi’nin hukuk öğrencilerine, ‘ticaret hukuku’ ve ‘vergi hukuku’ dersleri veriyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.