Hava Durumu

Lider ve iddialı sendika, Nilüfer’e de gidecek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2013 01:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2013 01:17

Türkiye’nin en büyük kamu konfederas-yonu ve başlıca resmi muhatap konumunda yer alan Memur- Sen, büyük bir sivil hareket yürütüyor.
Devlet kurumlarına kılık kıyafet serbestliği isteğini konu alan kampanya, 10 milyon imzayı hedefliyor.
Söz konusu olan… Başörtüsü serbestliği!
Yıllardır… Devletin personeli, maaşların da yanı sıra, farklı statü, farklı özlük hakları, farklı sosyal haklar nedeniyle sıkıntılı, kaygılı çalışıyor ve yaşıyor. Bu duruma rağmen…
Kılık kıyafet serbestliği isteğini önemli ve öncelikli mesele olarak ele alan Memur- Sen, çalışma hayatının merkezini oluşturan başlıca konularda ise, güçlü konumunu kullanamıyor, iddialı bir kampanya veya eylem planı içerisinde görülemiyor.
Müslüman bir ülkede başörtüsü meselesinin soruna dönüşmüş olması da, zaten başlı başına bir farklı meseledir.
Bugün… Memur- Sen’in önünde, idari, mali ve sosyal yönleriyle devlet personeli için öncelikli yapması gerekenler bellidir.
Ayrıca… Devlet kurumlarında, bugün doğrudan veya emek gücü alımı yapılan şirketler üzerinden, artık başörtülü çalışanlar da bulunuyor.
İtiraz edilen de, soruşturma açılan var mı?
Açıkçası…
Yumuşak geçiş süreci yaşanıyor!
Memur- Sen’in, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel veya tüzel başvuru yöntemlerini gündemine ele alabilmesini, geçen hafta vurguladık. Nitekim…
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Anayasa Mahkemesi’ni işaret etti.
Şu günler… Memur- Sen’in, kampanyayı duyurmak ve katılım olup olmayacağını paylaşmak için sendikalar aracılığıyla kurumlara ziyaretler düzenlendiğini duyduk.
AK Parti yönetimindeki belediyeler, ziyaretler arasında stratejik önem taşıyor. Mahalle baskısı ve fişlenme düşüncesiyle personelde endişe yaşandığı söyleniyor.
Merak ediyoruz.
En büyük kamu konfederasyonu ve en büyük sivil toplum örgütü olmasıyla gündeme gelen Memur- Sen, Bursa’da CHP yönetimindeki Nilüfer Belediyesi’ne de gitti mi, gitmedi ise gidecek mi?
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.