Hava Durumu

Manyetik alışverişe “teftiş” freni…

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2012 00:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2012 00:17

Büyükşehir Belediyesi, kendisine ait toplu ulaşım hizmetleri şirketi Bursa Ulaşım A.Ş. (BURULAŞ) ile kurumlar arası işbirliği yürütüyor.
Raylı sistem ve otobüs hatlarından yararlandırılmak üzere, her ay para yüklemesi yapılan Manyetik BuKart’lar dağıtılmıştı. Personel, para vermemiş oluyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimi, aile ekonomisine bir başka şekilde katkıda bulunmak için de personeline bu kez bir başka şirketiyle çarpıcı formül geliştirmişti.
Ekmek ve besin ürünleri şirketi Bursa Ekmek ve Besin Sanayi A.Ş. (BESAŞ) ile kurumlar arası işbirliği yapılmış, Manyetik BuKart’la alışveriş imkânı sağlanmıştı.
Büyükşehir Belediyesi’nin personeli, BESAŞ’ın Mudanya yolundaki reyonuna kurulan Manyetik BuKart okuma cihazı sayesinde, ekmekten yumurtaya, sıvı yağdan una kadar, gıda alışverişi yapıyordu.
Uygulama, müfettişe takıldı!
Sayıştay müfettişliği, Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, ayrıca yeni yasal düzenlemeyle belediye şirketlerinin de kapsama alınmasıyla BURULAŞ’ı da teftiş eder.
…Ve!
Büyükşehir Belediyesi’nin, ulaşım hizmetlerinden yararlandırmak için bütçesinden personeline verdiği paranın, alışverişte kullanılmasına itiraz edilir.
BURULAŞ da, ulaşım hizmetleri veren kuruluş olmasına rağmen, gelirini de ekmek, yumurta, sıvı yağ ve un gibi gıda alışverişlerinde kullandırdığı için itirazla karşılaşır.
Teftiş tespiti ve uyarısı üzerine, yönetimsel değerlendirmeyle BuKart’la alışverişin geçen ay durdurulmasına karar verilir.
Personelden ise, ulaşım hizmetlerinden yararlandırılması için ve-rilen, ancak alışverişte kullandıkları paranın geriye yönelik tahsili gündeme gelir.
Toplam tutar itibariyle önemli bir meblağ oluşturabilen paraların geçen aydan itibaren kesilme durumu, personelde tedirginlik yaratır.
Geriye yönelik kesintinin, teftiş raporunun sonuçlanacağı ve hazırlanmış olacağı Şubat 2013’e kadarki süre için Başkanlık Makamı’nca durdurulduğu öğrenildi.
Bu sürede ise, teftiş görüşüne itiraz girişimleri ve düşünceleri dile getirilecek.
Rapor, şayet mevcut görüşle de kesinlik kazanır ise, personelden geriye yönelik alacak yeniden gündeme gelecek. Şayet formül bulunamaz ise, maaş kesintisi olacak. Para yüklemeli Manyetik BuKart’la ulaşım parası, Yıldırım Belediyesi’nde de veriliyordu. BEŞAŞ’tan alışveriş, ilçe belediyesinin personeli için de uygulanıyordu.
Teftiş tespiti ve sonucu, BESAŞ’ı da etkilemiş oluyor. BESAŞ’ın, aylık 135 bin TL dolayında gelir kaybına uğradığı söyleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.