Hava Durumu

Meclis üyeleri, “meclis üyesi” gibi görülmek istiyorlar!

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2015 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 07:42
Osmangazi Belediyesi’nin, ihalelerde yapılanların sonuçları da bir yana, yapılacak olanların duyurularını bile internet sitesine koymadığını yazmıştık.
Halka getirilen uğraşıyla…
Devlete ait tüm ihalelerin duyurulduğu internet sitesine yönlendirme yapıldığını, ihalenin yapılacağı kent ve kurum ile türü ve tarih gibi kriterle sorgulama isteniyor.
Bunlara ne gerek var?
Yaz tüm ilanları, duyur!
Devletin genel duyuru amaçlı paylaşım platformundan duyuru yapılması, elbette temel gerekliliğin yerine getirilmesidir, ancak halkın dolaştığı yerde de paylaşmak icap ediyor.
Konuyu kaleme alınca…
Muhalefet tarafından bize iletilen görüşlerde, kendilerine konumlarının gereğince davranılmadığı ve şeffaflık bir yana, gizlilik yürütüldüğü iddia ediliyor.
Halk tarafından seçilmiş meclis üyeliği ve denetim görevine rağmen, çeşitli konu ve soru işaretleri için istenen bilgilerin kendilerine verilmediği savunuluyor.
Açıklamalara göre…
Meclis üyeleri, “meclis üyesi” gibi görülmek istiyorlar.
Önceki dönemde sözcülük yürüten MHP’li Cemil Aydın, ihale uygulamalarına da dikkati çekerek, ilginç bir durumu anlatıyor.
Söylediği…
“Nasıl oluyor da, milyonlarca TL’lik ihalelerin gizli tutulan maliyetleri üzerinden, 35 kuruş ve 31 kuruş gibi farklarla adeta tam maliyet teklifi verilebiliyor?”
İhale iptallerine, işaret ediyor.
CHP’li Cevat Asa da, belediyenin şeffaf olmadığını öne sürerken, kuşe kağıda basılmış 2014 Faaliyet Raporu’nu örnekliyor.
Açıklamasıyla…
“Hukuk işleri kısmına baktığımızda idari davalarda 340 yeni dava açılmış , 38 leyh 69 aleyh sadece bu kadar.Başka bilgi yok.”

TERMİNAL ESNAFI, PAS GEÇENLERLE DERTLİ

Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde dün esnafla konuşurken, pek gündeme yansımayan bir şikayeti öğrenmiş olduk.
Doğu illerine ait özellikle bazı seyahat firmalarına ait otobüslerin, çevre otoyolunu kullanmadıkları ve terminale girmedikleri belirtiliyor.
Yakın çevre yolu kullanılarak…
Kent merkezine girilebildiği, yakın çevre yolu ve Ankara yolundaki oluşturulan belirli noktalarla yolcu alınması ve indirilmesi yapıldığı ortaya atılıyor.
Artvin ve Muş gibi göç veren ve akrabalık bağları bulunan başlıca illere sefer yapan firmalar, özellikle yakınma konusu ediliyor.
Şikayetlere rağmen…
Yasaklara uyulmaması ve oluşan durumun devamında, AK Parti’nin kurum ve çevreleri de sorumlu tutuluyor.

BÜYÜKŞEHİR'DEN CANKURTARAN TİMİ

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın sahilleri, kendi sportif ve sosyal tesislerinde görevlendirmek üzere, cankurtaran görevlileri alacak.
50 gün süreyle…
40 cankurtaran görevlisinin başlatılması için 21 Temmuz’da yeni dönem personel hizmet alımı ihalesi yapılacak.

MAALESEF...

Ramazanın  davulcusuna kızıp, korna  öttüren  milletiz!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.