Hava Durumu

Memur-Sen konuşuyor, diğerleri...

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2014 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2014 07:24
İktidara yakınlığıyla öne sürülen Memur-Sen, kamuda memur sendikacılığının en büyük konfederasyonu olma özelliğini taşıyor.
Bursa’da yapılan bayramlaşma programını konu alan basın bülteni, siyaset üstü politika yürütüldüğünü ve bu doğrultuda mesajlar verildiğini anlatmak istiyor.
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, İslam dünyasındaki zulüm ve karmaşalara tepki gösteriyor ve üzüntüsünü dile getiriyor.
İktidar milletvekillerinin de katılım gösterdikleri prorgramda, güçlüyü haklı kılmak değil, haklıyı güçlü kılmak adına bir mücadele vurgulanıyor.
Emeğin dünyası açısından, farklı sorunlar ve beklentiler, açıklamada yoktu. Nezaket, misafirperverlik ve üslupla ifade edebilirdi.
Memur-Sen’i eleştirdiğimiz yazılar olmuştur, ancak çok seslilik ve hükümetle iletişim kurma açısından, sol siyaset ve sol sendikalarının yapamadığını yapmıştır diyebiliriz.
Aslında…
En çok dinamik gözükmesi, konuşması ve çok sesli olması gereken taraf, muhalif siyasi partiler ve yetkisizliğe sahip sendikalar olmalıdır.
Belediyelerdeki sözleşmeli memurlara kadro, öğretmen kadrolarının artırılması, toplu sözleşme ve sosyal haklara artışlar için en çok ses veren ve mücadele veren, Memur-Sen’dir.
Şu da, bir gerçek…
Devletin emekçilerinde, sorunlar bitmiyor.
İşte, tuhaf örnek!
Zabıtanın dışındaki devlet memurları 1. Derece’ye kadar düşebilirken, zabıtadaki düz memurlar 5. Derece ve komiserler 3. Derece’ye düşebiliyorlar.
Tüm memur sendikaları ve konfederasyonlarına, Memur-Sen’in bayramlaşmasına katılan AK Parti milletvekilleri ile yanı sıra, CHP ve milletvekillerine bizden söylemesi…

Can güvenliği için çağrı!

Kentin başlıca kavşakları ve bağlayan yollarına, beyaz şerit çizgilerinin çe-kilebilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne önemle çağrıda bulunuyoruz.
Acilen…
Gençosman, Acemler, Kent Meydanı, Şehreküstü, Gökdere, Yüksek İhtisas, Altınşehir kavşaklarına da,  el atılması gerektiğini düşünüyoruz.
Şerit çizgilerini; trafikte düzeni ve saygıyı umursamayanları, birbirlerine saygı göstermeyenleri düzene sokabilecek bir disiplin uygulaması olarak yorumluyoruz.
Yaya geçitlerini de, unutmamak gerekiyor.
Bir not…
Gençosman Kavşağı’nı allak bullak eden özellikle bazı minibüsçülerin bu davranışları, hem kente hem de tüm esnafa zarar veriyor.

Umursamazlığın böylesi!

Toplumsal olarak…
Kamusal yönetim, eleştiri konusu yapılır.
Sorunlara çözüm ve beklentiler vurgulanır.
Örnek olarak…
Avrupa, öne sürülür.
Bayram günleri…
Reşat Oyal Kültürparkı’nın bir açık otoparkına giderken, Lunapark’ın yanından geçiyorduk. Çevreleyen yolun kenarı, umursamazca otopark durumuna getirilmişti.
Yan taraftaki açık otopark boştu.
Otomobilini, gideceği yerin adeta içerisine sokmak isteyen veya adeta cebinde taşımak isteyen toplum alışkanlığı içerisindeyiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.