Hava Durumu

Merinos demek, Bursa demek…

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2013 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2013 09:03

Ülkenin sanayileşme ve kalkınma hareketinin simgesi Merinos, artık kentin sosyal, kültürel ve sanatsal buluşma merkezi…
Büyükşehir Belediyesi'nin Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ne eşim Buket'le vardığımızda, görevli tarafından bize de "Hangi etkinlik için gelmiştiniz?" diye soruluyordu.
Salonlar dolu!
Bursa Kent Konseyi'nin Yabancılar Çalışma Grubu'nca düzenlenen özel program, ilk durağımızdı.
Aile, iş ve eğitim gerekçeleriyle kente yerleşen yabancılar için Türk Kültürü'nün tanıtıldığı program düzenlenmişti.
Uludağ Mehter Takımı'nın Hüdevandigar Salonu'na girişiyle beraber, etkileyici bir ambians yaşanıyordu. Güzel bir konsergiyle karma Koro da sahne alacak, "Üsküdar'a giderken" de denilecekti.
Öncesi kurulan stantlarda bazı ülkelerin tanıtımları yapıldı. Milli kıyafetlere de rastlanırken, yayınlar da dikkati çekiyordu.
Bursa Kent Konseyi, turizmde Bursa için merkezi yönetime bağlı kültür ve turizm kurumuyla yapılamayanları, kendi standında ve yabancı dil çeşitliliğiyle gözler önüne seriyordu.
Etkinliği izleyen yabancılar, kendilerini, kentin yaşayanları olarak kabul eden ve kaynaştıran sivil çalışmayla bir araya gelmişlerdi.
Farklı saatteki diğer etkinliğe katılım için de, Osmangazi Salonu'na geçmiştik ve Antakya Medeniyetler Korosu'nu izleyecektik.
Türkiye Devlet Hastahaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK), Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Kardiyak Rehabilitasyon Merkezi'nin kurulması için özel organizasyona imza attı.
Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsorluğunda ve ayrıca 26 sponsorluğunda,HASVAK Bursa Şubesi Başkanı Zerrin Özgüle'nin davetiyle…
Merinos, 3 dinden 6 medeneyeti temsil eden koronun ezgileriyle hem Türkiye'nin toplumuna hem de dünyaya mesajın verildiği yer oluyordu.
Çifte etkinlik arasında geçiş yaparken, Orhangazi Salonu'nda da, bir başka sivil toplum örgütünün etkinliği yapılıyordu.
Salonların yanı sıra…
Diğer yapı kompleksinde, Merinos Tekstil Müzesi ve Bursa Enerji Müzesi ile Bilim ve Teknoloji Merkezi de malum…
Yerel yönetim kurumunun sosyal, kültürel ve sanatsal alandaki birimleri ile bağlı şirketlerin sosyal, kültürel ve sanatsal şirketleri de, Merinos'ta…
Merinos Parkı'yla kucaklanan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, kentin bir markası durumuna gelen Bursa Kent Konseyi'nin de evi…
Büyükşehir Belediyesi'ne başkan danışmanlığını, Bursa Kent Konseyi'ne başkanlığı ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin koordinatörlüğünü yürüten Semih Pala, örnek hizmet mabedini yönetiyor.
Pala'nın, görevini nasıl bir emek ve özveriyle yaptığını anlayabilmek, Semih Pala gerçeğini yaşamak için 1 gününü paylaşmak gerekiyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yeniden adaylığına karar verilirken, sosyal, kültürel ve sanatsal politikası ve uygulamaları dikkati çekiyordu. Genel merkez, anketlerle başarıyı da görüyordu.
Merinos, kenti bir araya getiren bir sosyal, kültürel ve sanatsal merkez olmanın yanı sıra, Bursa'nın özetidir.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLARINA''AKADEMİK'' BULUŞTURMA!

Bursa'da 3 büyük siyasi partinin büyükşehir belediye başkan adayları, Bahçehir Üniversitesi'nin akademik buluşmasıyla konuk edilecek.
Kentte, yüksek lisans eğitim programını yürüten kurumun Bursa koordinatörlüğünü yürüten Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, programı iletti.
Özel nedeni vardı.
Yerel medyadan 3 gazeteci, akademik programa katılanların izleyecekleri ve soru soracakları programları yönetecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin programı, 1 Mart'a öğleden önce, Olay Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz'ın, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin'in 1 Mart'ta öğleden sonraki programı, haber portalı Bursadabugün'ü bünyesinde barındıran Zeno Yayın Grup Başkanı Necati Kartıl'ın yönetiminde gerçekleştirilecek.
Bu sütunların yazarı olarak, 8 Mart'ta MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Kadir Koçdemir'in programına moderatörlük yapacağız. Kent ve yerel yönetimlere ilişkin olarak, sunum konuşmamız da olacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.