Hava Durumu

Meslek odalarına siyaset suçlaması!

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2012 10:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2012 10:06

Altepe, gündeme ilişkin sorularımızı yanıtladı. İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası’nın başını çektiği eleştirel politikayı, siyasi davranış olarak yorumladı.
Kasıt, siyasi manevra düşüncesine mi, sahipti? İlk sözleri, “Zaten öyle!” oluyordu. Devamında, “Bunu sormaya gerek yok!” diyordu.
Ardından…
İnce mesajı vardı!
“Muhalefet olacak adam, belediye başkanı olmak isteyen adam, aday olmak isteyecek insan, tabii ki, bir şeyler söylemek zorunda, kendini göstermek zorunda…”
İsim vermedi, ancak…
AK Parti’den, adaylığı konuşulan isimlerden olan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin’in kastedildiğini anlıyorduk.
Şahin, epeydir konuşuluyor.
Mesleki, bilimsel ve hukuki zeminde kent odaklı çıkışlarıyla bilinen Şahin’in açıklamalarında, mevcut yönetim ve politikasının vurgulanıyor olması da, dikkati çekiyor.
Yani…
AK Parti’nin siyasi iradesi yerine, doğrudan Altepe’nin yönetimsel konumu ve politikasına yönelik eleştirilerde bulunuluyor.
Altepe, bazı proje ve uygulamalara yönelik karşıtlığa tepki gösterirken, “BursaRay’ın Uludağ Üniversitesi’ne geçilirken, elde ettiğimiz tasarrufla Emek hattını da yaptık. Tasarruf edilen kaynakla bunlar yapılırken, ses çıkmadı. Açılıştan sonra, ses çıkmaya başladı. Projeler ve hesaplar yapılırken, kimseye kapıları kapatmadık. Soran olmadı.” şeklinde konuşuyordu.
Söyleyecek bir şeyleri olmayanların, örneğin “Doğanbey, niye yüksek?” diye muhalefetlik yaptığını belirtiyor, “Kimin zamanında yükseklik verildiği, bellidir. 1991 yılındaki karara dayanıyor. O planla yapılan Me-   dical Park, ortadadır. Doğanbey’de neyin ne olduğunu bilmek isteyenler, hazırlattığımız broşürlere bakabilirler.” diye konuştu.
Görevine devam etme arzusunu yeniden vurguladı. Halef söylentilerini, soğukkanlı değerlendirdi ve “İşimizin başındayız. Görevimize devam ediyoruz. Önemli olan istikrardır ve işlerimiz ortadadır.” diyor.
Performansı ve puanı iyi görülürse, yeniden aday gösterilmesinin söz konusu olabileceğini dile getirerek, “30 yıldır siyasetin içinde- yim. Yerel yönetimde, 20 yıllık deneyimim var. Daha iyisi yapabileceği düşünülen var ise, teşkilatımız ve genel merkezimiz bilir.” ifadesini kullanıyordu.
Yerel yönetim deneyimini vurgularken, “Bizim amacımız başka yerlere gitmek, başka yerlere sıçramak değil.” diyerek, görevine devam düşüncesini tekrarladı.
Altepe, “İnsanlar ölünceye kadar belediye başkanı olarak kalacak diye bir şey yok.” sözüyle dikkati çekerken, elbette koltuğu için AK Parti’nin içindeki ve dışındaki rekabetin de farkındaydı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.