Hava Durumu

MHP’li vekilden Bursa için ‘çelişki’ sorgusu!

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2016 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2016 07:34
Bursa’nın dağ ilçelerinde yaşayanlar, kendi yörelerinden hem iktidara hem de muhalefete mensup milletvekilleri bulunuyor.
Yeni yasama dönemiyle…
Mutlu olmakla beraber, umutlular.
TBMM Genel Kurulu’nda söz alan MHP’li Kadir Koçdemir, bölgeler arası gelişmişlik dengesi için yürütülen ‘teşvik’ sisteminde, ‘adaletsizlik’ olduğundan söz ediyordu.
Muhalefeten…
Yıllardır ifade ediliyor.
AK Parti’nin ardı ardına devam eden iktidar dönemlerine rağmen, MHP’li yöre millevekili tarafından günümüz için de savunuluyor.
Bursa’nın ilçeleri arasındaki gelişmişlik adaletsizliğini, Uludağ’ın farklı taraflarındaki ilçelerle örnek gösteriyordu.
Koçdemir…
“Bursa’da hem sos-
yoekonomik kalkınmışlıkta 46’ncı sırada olan Gemlik gibi bir ilçenin, hem de 717’nci sırada Büyükorhan gibi bir ilçenin kuş uçumu birbirlerine 60-70 kilometre mesafede var olabilmelerini görmüyoruz.”
Gelişmişlik göstergelerine ilişkin değerlendirmede bulunurken, okullara ‘FATİH’ uygulamasıyla tablet bilgisayar dağıtımı yapıldığını belirtiyor, ancak… 
Sözlerinin devamıyla…
“FATİH projesiyle pek çok elektronik donanım alıyoruz, ama PISA gibi uluslararası sıralamalarda okullarımızın ve eğitimimizin sonuncu sırada olmasını görmüyoruz.”
Gelişebilme açısından…
Farklı uygulamalar başlatıldığını söylerken, “Ancak uygulamanın neticelerini ve bu neticeye göre revizyonları yapmıyoruz.” yorumunda bulunuyor.

AK Parti’li vekile, ‘sosyal’ çözüm görevi verildi


TBMM Genel Kurulu’nun kararıyla kurulan özel bir araştırma komisyonu, aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurları, boşanma olaylarının nedenlerini ve aile kurumunu güçlendirmeyi amaçlayan önlemler için çalışacak.
Komisyonun üyeliğine seçilen AK Parti’nin Bursa’daki bayan vekillerinden Emine Yavuz Gözgeç, aralarında yapılan seçimle ‘katiplik’ görevine getirildi.

HDP’ye anında ‘tepki’


HDP’li İdris Baluken, TBMM’de “Parti binalarımıza, saldırı yaptırdınız.” deyince, AK Parti’den anında cevap geldi.
Mehmet Naci Bostancı, “AK Parti binalarına bombalar atıldı, AK Parti binaları yakıldı.” ve Bursa’nın vekili Hakan Çavuşoğlu da, “İlçe başkanlarımız kaçırıldı.” diyordu.

CHP’li İrgil ve Aydın,vites büyüttüler


CHP’nin yeni dönem Bursa milletvekilleri, TBMM’nin genel kurul oturumları, komisyon toplantıları ve önerge uygulamalarında, aktif gözüküyorlar.
Bir süredir…
Türkiye ve Bursa’nın sıcak gündemini önergelere taşıyan Ceyhun İrgil ve Erkan Aydın, özel araştırma komisyonları kurulmasına ilişkin grup önergelerinde de, beraber imzalarıyla dikkati çekiyorlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.