Hava Durumu

Muhalefet fırsatını böyle kullandı!

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2013 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2013 08:13

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, elindeki evraklara ulaşılmasını ve paylaşılmasını sağlayan dijital arşivini açıkladı, ancak MHP tarafından eleştirilmekten kurtulamadı.
Dündar, 1.5 yılda tamamlanan ve 30 kişilik ekibin görev yaptığı çalışmayla 6.5 milyon sayfalık modern arşiv oluşturulduğunu duyurmuştu.
Osmangazi Belediye Meclisi MHP Sözcüsü Cemin Aydın, böyle bir yeni hizmeti eleştiriyor.
Dündar’ın, muhalefete çelişkili davrandığını belirtiyor ve belgesi olarak, yine Dündar’ın kendi açıklamasını gösteriyordu.
MHP’nin, yanıtsız bırakılan sorusu anımsatıldı.
Belediyenin, yılda 15 milyon TL dolayındaki doğrudan teminlerinin listesi sorulmuştu, ancak bilgiye yer verilmeyen yanıt, “Çok düşündürücü ve bir o kadar da komik” olarak niteleniyor.
Aydın, bilgilerin verilmeyişi için “Zaman ve arşiv çalışması gerekir.” denildiğini söylüyor, ancak sözü Dündar’ın dijital arşiv açıklamasına getiriyor.
Dündar’a seslenerek, “Şimdi sığınacak mazeretiniz kalmadı. Doğrudan temin alım listeleri mutlaka açıklanmalı ve kamuoyu bilgilendirilmelidir. Kamu adına takibimiz ve ısrarımız devam edecektir.” diyordu.
Sön sözü…
“Şeffaf Belediye aranıyor...”
Dündar, yönetimsel olarak veya siyasi irade açısından belki kurumun özeli olarak gördüğü bazı bilgileri paylaşmak istemiyor, ancak MHP de, muhalefet fırsatını değerlendirmiş oluyor.

Muhteşem konserde, Taksim tezahüratı!

Balkan Müziği’nin dünya yıldızı Goran Bregovic, Bursa’da önceki akşam kadrosuyla muhteşem konser verdi.
Uluslararası Bursa Festivali gibi markayı yıllardır ve başarıyla yürüten Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı, Bregovic’i kentlisiyle buluşturmanın ayrıcalığını sağladı.
Teknik gerekçeyle rötarlı başlayan konsere dakikalar kala ise,  “Her yer Taksim, her yer direniş…” tezahüratı vardı.
Bregeovic performansıyla ünlü Bella Ciao adlı ezgiyi dinlemek, hoş sürpriz oldu. Youtube’da, “Bursa’da Goran Bregovic’le Bella Ciao şov!” şeklindeki aramayla izleyebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.