Hava Durumu

“Muhalefetle hasım değiliz!”

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2014 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2014 08:32

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin il geneli itibariyle bütünsel ilk oturumu, yarın yapılıyor.
AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, yönetimsel politika ve uygulamalarda, muhalefetin de sorumluluk taşıdığını söylüyor.
Yeni dönem için…
Muhalefetin meclis temsili ve yönetimindeki belediyelere iişkin görüşlerini dün sorduğumuzda, sağduyulu konuştu.
Siyaseten rekabet olsa bile, “Muhalefetle hasım değiliz.” diyen Torun, “Bursa’yı yönetecek Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer belediye başkanlarımız, halkın tümünün belediye başkanlarıdır.” yorumunda bulunuyor.
Hizmet için…
Halkın ve belediyenin düşünce ve siyasi partisine göre davranış göstermediklerini anlatıyor.
Büyükşehir Belediyesi ve meclisinin yeni dönemi için “Kente hizmet ve halkımızın refahı için gereken ne var ise, bizim yönetim anlayışımızla da yapılır ve destek veririz” şeklinde konuşuyor.
Böyle derken…Muhalafetten, meclisteki temsili ve komisyonlardaki görevleri açısından da, temel bir beklentiyi vurguluyor.
“Siyasi düşünce ve davranışlardan kaçınılması, eleştirilerin farklı düşünceler ve önerilerle yapıcı olması, mutlak katkının gözetilmesi.”
Söylenenler…
Haklılık taşıyor.
AK Parti olarak…
Merkezi ve yerel iktidar konumlarıyla partizan düşünce içerisinde olmadıklarını belirtirken, örnekler gösteriyor.CHP yönetimindeki Nilüfer’e önemli hizmetlerin verildiğini, önceki dönem CHP’ye geçen Gemlik’in tekrar AK Parti’yi tercih ettiğine işaret ediyor.
Yanı sıra…
Büyükşehir Belediyesi’ne yeni bağlanan diğer 10 ilçe için de, ilk etapta katılan 4 ilçenin geçirdiği değişim hatırlatılıyor.AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’un açıklamaları, Bursa’nın yeni 5 yılı için bir yönetimsel taahhüt anlamına geliyor.

ALKOLLÜ YERLER, MECLİSTE

MHP, Bursa’nın en büyük ilçesindeki muhalefet politikasını, ilk toplantıdan itibaren yine uygulamaya başladı.
Osmangazi Belediye Meclisi’nde üyeliğe ve sözcülük görevine devam eden Cemil Aydın ve MHP’nin kurumsal yönetimi, yine kaldığı yerden…
Kurumsal siyasetin ilçe başkanlığı, sosyal medyayı yine önemle kullanmaya da devam ederek, ilk açıklama da gerçekleşti.
MHP Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez, MHP’nin meclisteki konuşmalarına ait video kayıtlarını
medyaya iletirken, “Geçmişte sürdürdüğümüz yapıcı muhalefet anlayışımızın, 2014 - 2019 döneminde daha yaşanabilir bir Osmangazi için katlanarak artacaktır.” diyor.Sözcü Aydın’ın yanı sıra, üyelerden Dr. Mehmet Hasanoğlu’nun duyurduğu toplu öneriler de paylaşılıyor.
Öneriler arasında, “İstanbul yolu üzerindeki alkollü gazino ve meyhanelerin ıslahı veya başka bölgelere transferi için projeler üretilmesi ve ivedi şekilde hayata geçirilmesi” de yer alıyor.

BURSA'NIN YENİ DÖNEMİNE, CHP ÖNERİSİ!

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki yeni dönemi dikkate alarak, çifte öneri oluşturdu.
Yönetimsel alanda il bütünlüğüne geçilmesiyle beraber, tarım ve hayvancılık ile afet ve kentsel dönüşüm için yeni komisyonlar gündeme getirdi.
Çelik, düşüncelerini AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’a iletti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yöresel tarım ve hayvancılığın gözetilmesine önem verirken, bu alanlarda idari çifte koordinatörlük düşünüyor.
Belediyelerin tabi olduğu kadro yönetmeliğine göre, dep-rem riski ve kentsel i-yileştirme ile tarımsal ve kırsal hizmetler için ayrı daire başkanlıkları oluşturulmuştu.
En üst karar organında da, afet ve kentsel dönüşüm ile tarım, hayvancılık ve kırsal yöreler için komisyon oluşumu, uygun düşüyor.
Dün akşam saatlerine doğru, Torun ve Altepe arasında görüşme olduğunu öğrendik. CHP’nin önerisi, grup toplantısı ve meclisin sonraki oturumunda değerlendirilecek.

TANINMANIN BÖYLESİ!

CHP’nin yönetimini elde ettiği Mudanya, bazı ilk uygulamalarıyla ulusal medyada epey yankı buldu.Kiralık makam otomobilinin halka tahsisi, yaşlıların emrine ve-rilmesi ve düğün çiftine bile kullandırılması…Amacın, şov olmadığını ve ilçe halkına yönelik bir geri dönüşüm hedeflendiğini düşünmek istiyoruz.Mudanya gibi…
Tarihi özelliğe sahip, sahiliyle de büyük kentin dünyaya açıldığı ilçede, farklı projeleri ve değişimi önemsiyoruz.
Böylelikle…
Ankara’nın Beypazarı gibi, yöresel projeleriyle anılan ve tu-rizmde markalaşmaya götüren süreçle tanınabilmek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.