Hava Durumu

Müteahhitlere ‘rant’ vergisi

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2015 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 08:36
Belediyelerin yıllardır olmasını istediği bir uygulama, AK Parti tarafından olası yeni iktidar dönemiyle gerçekleştirilmek isteniyor.
Açıklanan icraat beyannamesinde, “İmar değişiklikleri ile oluşan değer artışından kamunun pay almasını sağlayacak düzenlemelerin yapılacağı” belirtiliyor.
Yeni imar hakları tanınması veya mevcut imar haklarının artırılması, yer sahipleri ve müteahhitler için parasal dönüşüm anlamına geliyor.
Kararı alan belediyeler, kendi bütçeleriyle de yol, su, kanalizasyon, dinlenme ve çocuk oyun parkı gibi altyapı hizmetlerini götürüyor.
Böyle bir durumla…
İmar değişikliği ve hizmetlerle gayrimenkuller değerlenirken, ‘belediyelerin, değer artışlarından pay almayı istediği’ biliniyor. 
Söz konusu istek, belediyelerce  ‘rant’ vergisi olarak tabir ediliyor.
Belediyelerin, payı tek başına alıp almayacakları belirsiz, ancak yerel yönetimlere yeni gelir kaynağı çözümü olarak değerlendiriliyor.
AK Parti, son hükümet dönemiyle değer artışı payı alabilmeyi, gayrimenkullerin 2. el satışları için de düşünüyordu.
Siyaset üstü ortak düşünceyle….
‘Rant’ vergisi gibi bir uygulama, Bursa’da  AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in açıklamalarıyla yerelde de ortaya atılan düşünce olmuştu..

CHP medya önünde

CHP’nin Bursa örgütü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 11 Ekim’deki mitingine hazırlanırken, yarın ‘5 yıldızlı’ buluşma gerçekleştirecek.
Hilton’da milletvekili ve adaylarının da katılımıyla gazetecilerle bir araya gelinecek.
Genel seçim süreci ve Bursa’daki çalışmaların durumu, gazetecilere anlatılacak. Yanı sıra, öngörüler de vurgulanacak.

MHP de kendisini anlatacak

Siyasi partilerde, genel seçim sürecinin ele alınacağı Bursa’daki bir başka medya buluşması da, MHP tarafından gerçekleştirilecek.
MHP Bursa İl Başkanlığı, Genel Sekreter İsmet Büyükataman’ın da katılımıyla Gönlüferah’ta basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

Bakan Müezzinoğlu’ndan HDP’ye, ‘kazılı tuzak’ tepkisi

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’yla AS TV’de konuşurken, HDP’nin ‘Doğu’ illerindeki tutumu için çarpıcı bir eleştiride bulundu.
Yolların, Bursa’da altyapı hizmetleri için, ancak bazı Doğu illerinde ise, engelleyici hendek ve bombalı tuzaklar için kazıldığını söylüyordu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.