Hava Durumu

“Müthiş” Çankaya rekabeti!

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2014 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2014 08:40

Çankaya için…Muhalefetin adayı, Bursa’daydı. Geleceğinin duyulmasıyla…
Seferber olan, iktidardı.
Destek veren CHP, MHP, DSP, DP ve BTP, dün Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’yla aynı fotoğraf karesinde bir araya geldi, ancak…
Canlanan AK Parti oldu.
İhsanoğlu’nun Bursa’yla buluşma iftarı, ramazanın 15. günü için iktidarın yönetimindeki belediyelerce yetim iftarı yapılan aynı gündeydi.
Aynı günle..
Merinos Parkı’nda bir yanda Büyükşehir Belediyesi’nce yetim iftarı düzenlenirken, diğer yanda da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılacağı vurgulanan Valilik iftarı duyurulmuştu.
Valilik, ramazanın başında planlandığı ifade edilen kendi iftarı için birkaç gün önce sivil toplum kuruluşlarına davette bulunmuştu.
Katılım tercihi, zor gibiydi, ancak “mesaj” kabul ediliyordu.
Dün…
AK Parti İl Başkanlığı, önceki gün bildirilen ve Cumhurbaşkanlığı adaylık kampanyasının Bursa’da başlatılacağı organizasyon içerisindeydi.
Muhalefetin adayı, kenti dolaşırken…
Milletvekillerinden belediye başkanlarına, teşkilat başkanları, yönetici ve kollardan, eski milletvekillleri ve eski belediye başkanlarından, partililere…
Şehreküstü Meydanı’na, kampanya platformu kuruldu. AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un  konuşmasının ardından, Kent Meydanı’na yüründü.
Nokta mitingli başlangıç yapıldı.
Durum ortada…
İhsanoğlu Bursa’daydı, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı için ses getirmeyi amaçlayan ve dikkati çekmek isteyen iktidar oldu.
Böylelikle…
Gündem ve akışını ele alabilmeyi, gücünü ve ağırlığını gösterebilmeyi, özellikle psikolojik savaş yürütmek isteyen ve başaran, AK Parti’ydi.
Yel değirmenleriyle savaşan durumdaki muhalefete karşı,  iktidarın kendi konumunu ve gücünü olabildiğince ortaya koyarak, tedbiri elden bırakmak istemediğini gördük.

 

DENEYİMLİ, ANCAK İŞİ ZOR!

 

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, dünyayı dolaşan ve bilen, geçmişte dünyayı biçimleyici konumda bulunan ve çalışmalar yürüten, sonuçlar elde eden biri…
Yapılanlar ve deneyime rağmen…
Düşünceye kapıldık.
İşi zor!
Muhalefet tarafından eleştirilen AK Parti,  yerel ve genel seçimlerden ise, ko-numunu koruyan ve güçlendiren sonuçlarla çıkıyor.
Bugünkü makalemizin ana yazısında, “Yel değirmenleriyle savaşan durumdaki muhalefete karşı,  iktidarın kendi konumunu ve gücünü olabildiğince ortaya koyarak, tedbiri elden bırakmak istemediğini gördük.” diyoruz.
İktidarın elindeki kamusal yetki ve imkanlara bakarsak…
İhsanoğlu’nun, ortak dünya görüşüne sahip MHP’nin CHP’ye desteği ve daha çok CHP’nin saha çalışmalarıyla ortada olduğunu vurgulayalım.
Bu arada…
Konuşmalarına göre, kendi dünya görüşü ile CHP’nin ideolojisi ve savundukları arasında kaldığı izlenimini de edindik.

 

İHSANOĞLU'NA BURSA'DA YAPILAN, ERDOĞAN'A YAPILSA…

 

AK Parti, iktidar.
Güçlü ve etkili.
Siyasi başarılar ortada.
Halkın yarısı, arkasında.
Partililer, hoşnut.
Tüm bunlar, karşı siyasi partileri, partilileri ve gönül veren halkın bu tarafını küçümseme, kabul etmeme, susturma ve baskın olma hakkını vermez.
Muhalefette 5 siyasi partinin ortak adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na, Bursa’da 2 kişinin protestosu, demokrasi ve yarışıyla bağdaşmıyor.
Yakın temasla…
Bursa’nın AK Parti’nin kalesi olduğunun söylenmesi ve AK Parti’nin bayrağının sallanmasının, AK Parti’nin programında ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yapıldığını düşünsek…
Vay,  yapanın haline!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.