Hava Durumu

Neden Akpınar?

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2013 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2013 08:37

Büyükşehir Belediyesi’nce ilan edilen “Akpınar” kentsel dönüşümü, imardaki bu yöntemi yeniden başlıca gündem konusu yaptı.
Kavramsal yerleşim düzeni, tasarım ve mimari çalışmaları yapmış olan mimar Şenol Şimşek’ten başlıca detayları aktarmıştık.
Şimşek, “Avrupa’daki uygulamaların ele alındığı, imar ve şehircilik ilkelerinin önemsendiği, çağdaş yaşam koşullarının dikkate alındığı, halkın beklentileri ve sahiplenmesini önemseyen böylesine bir dönüşümün eleştirel düşüncelerle tartışılacağını ve yargıya taşınacağını düşünmüyorum.” demişti.
Neden Akpınar?
Soru işareti, Bursa Hakimiyet yazarı Aysın Komitgan’ın makalesiyle de ele alındı. Büyükşehir Belediyesi’nin gerekçelere ilişkin açıklaması ise, dün aynı köşede yer alıyordu.
Yerel yönetimin açıklamaları, olası bir depremle de, bölgedeki konutların ciddi zarar görebileceği sonucunu vurguluyor…
Mudanya karayolundaki Korupark- 1050 Konutlar arasındaki söz konusu alan, yıllar öncesinin nadir planlı yerleşimlerden olup, Doğanbey uygulamasının öncesindeki gibi çarpık, çöküntü görüntüsü taşımıyor.
Dolayısıyla…
“Neden Akpınar?” merakı olağan!
Resmi yanıtın yanı sıra…
Çarpıcı, bir başka detaydan söz edelim.
Büyükşehir Belediyesi’nin, vaktiyle aynı el tarafından ve benzer mimari projelerle yapılan 233 bloktan 2’sinde, deprem riskinin araştırıldığını öğrendik.
Bir yetkili…
Kamuoyunda pek bilinmeyen ve yüksek sesle paylaşılmayan teknik çalışmanın sonucu için “Binaların ayakta kalması mucize!” diyor. Günümüzde de, dolgu malzemesi olarak bile kullanılmayan beton yapısından söz ediyor.
Bu arada…
Kentsel dönüşümde yer verilen ticaret alanı uygulamasının nedeni, toplam taban alanı ve yersel oranı da, merak ediliyor.
Hak sahiplerini borçlandırmama yaklaşımıyla da, yükleniciye ticaret alanı amaçlı yer hakkı tanındığı belirtiliyor.
Karayoluna cepheli 9 ayrı ticaret alanı parseli ayrıldığını, geçen haftaki detaylarda söylemiştik.
Dönüşüme esas 429 bin metrekare alanda, ticaret amaçlı tüm yapıların taban alanı toplamının 57 bin metrekare ve genel alandaki yersel payının % 13.5 olduğunu da belirtelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.