Hava Durumu

Nereden nereye…

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2012 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 09:00
Kent denilince...
1990'lı yıllarda, ilk 3 büyük kentin büyükşehir belediyeleri ve bazı ilçe belediyeleri çok bilinir ve ülke gündemine gelirdi.
İstanbul'da Beyoğlu, Kadıköy ve Bakırköy, Ankara'da Çankaya ve İzmir'de Konak, ilçe belediyeleri arasında popüler, örnek konumlara sahiptiler.
Artık…
Öyle değil.
İşte, Bursa örneği!
Bugün…
Türkiye Tarihi Kentler Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin kurucusu Bursa Büyükşehir Belediyesi, epey süredir Başkan Recep Altepe'yle Marmara Belediyeler Birliği'ni de yönetiyor.
Ulusal ve uluslararası konumlarıyla dikkati çeken Bursa Büyükşehir Belediyesi, çoktan oluşan süreç itibariyle Anadolu Belediyeciliği'nde gelişimin önünü açtı ve çıtayı yükseltti.
Bir zamanlar…
Sıradan Anadolu kenti, taşra gözüyle bakılan Bursa, son yıllarda yerel yönetiminin pek çok hizmet ve uygulamalarıyla hem model hem de söz sahibi durumda bulunuyor.
Dün…
Bursa'da bir tören vardı!
Ruhsatsız ve arıtmasız olarak zehirli atıklarını doğaya bırakan kurumlara kapatma cezaları uygulanırken, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nce, “çevreye duyarlı firmalar” da ödüllendirildi.
Merinos…
Türkiye'nin sanayileşme hamlesine öncü olan Merinos, misyonunu tamamlaması nedeniyle bugün hem bir Kent Parkı alanıyla hem Kongre ve Kültür Merkezi, hem de örnek Enerji ve Tekstil müzelerine ev sahipliği yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi'ne ait Merinos; Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törende, çevreye duyarsız kurumlar için uyarı ve kararlılık mücadelesi vurgulandı. Çevreye duyarlılığı, kurumsal politikaları içerisinde gören kurumlar, sahnedeki yerini almıştı.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaşanabilir çevreyi, kutsal bir değer olarak tanımlıyor. Çevre duyarlılığı ödüllerinin, ülke geneline yaygınlaştırılması da öngörülüyor.
Yarın itibariyle…
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 2 gün süreyle Trabzon buluşması olacak. Bursa ve Anadolu Belediyeciliği açısından da, önemli bir program ve kilometre taşı olacaktır.



Ya, bu görüntüler!

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Reşat Oyal Kültürparkı'ndaki ağaçlık kesimlerde, uygunsuz vaziyetlerden söz ediyor ve eleştiriyordu.
Vaziyetin tarafında gönüllülük var ise… Kolluk gücü kurumu olmalarına rağmen, müdahale ve gereği açısından da bir şey yapılamayacağı vurgulanıyordu.
Acaba…
Gençosman Kavşağı'nda, doğu minibüslerinin kavşağın sağ şeridi meşgul etmeleri…  Yol kenarlarını ticarethaneye çeviren taşıt kiralama işleri… MOBESE kameralarına rağmen, BUTTİM Kavşağı'ndaki ışıkların dibinde, minibüslerin bekleme yapıp sağ şeritte adeta dakika tutmaları…
Bu görüntülere, niye tam çözüm sağlayamıyor?



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.