Hava Durumu

Nilüfer Belediyesi’nde, “eksik” olanlar neler?

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2015 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2015 08:22
Yerel seçimlerin yıldönümünde, dünkü davetiyle de bu kez Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i dinledik.
İcraatını anlattı.
Sadece yeni dönemin ilk yılını değil, önceden de söylediğimiz üzere, ilk seçildiği 1999’dan itibaren, “Dünden bugüne…” diyordu.
Sözlerine başlarken…
“Bugün asfaltı konuşmayacağız.”
Anlatırken…
İlkleri, öncülükleri ve farklılıkları vurgulamakla beraber,  Büyükşehir Belediyesi’ni de andıran bir sunum dikkatimizi çekiyordu.
Okul ve okullara spor sahaları yapılıyor. Tarım ve hayvancılığı teşvik edecek çalışmalar oluyor. Tarihi, kültürel ve doğal değerler için uygulamalar yürütülüyor.
Büyük düşünmek ve büyük işleri yapabilmek, anlam ve önemleri, proje ve tutarlarıyla beraber, ortaya konuldu.
Farklılığın temeli için...
Demokrasi vurgulanıyor.
Halkla beraber yönetişim, ilke gösteriliyor.
Sunumun mesajı…
Nilüfer Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nden eksik olan tarafı, büyük bütçeye sahip olmayışı, helikopter, deniz otobüsü, deniz uçağı ve raylı sistem işletilmemesi…

Toplu ulaşımda, “örnek” şoför!

Meslektaşımız İlker Türker, bir halk otobüsünün şoförünün örnek davranışından söz ederek, ‘Buyrun, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyor.
Bir başka meslektaşımız Tuğba Özmelek de, şoförü tanıdığını belirterek, “Her zaman öyle” bilgisini paylaşıyor.
O şoföre ulaştık.
Sahibi olduğu halk otobüsünün şoförlüğünü de yapan Şefik Dinçer, otobüsü için “ekmek teknesi” ve yolcuları için “Misafirlerimiz” diyor.
Direksiyon başındaki davranışı için, “Gelenek ve göreneklerimiz var. Büyüklerimizden de, böyle gördük.” diyor.
Mütevazı üslupla…
“İşimizdeki sorun ve sıkıntılarımıza rağmen, fedakarlık ve sevgiyle çalışıyoruz. Arkadaşlarımız arasında, böyle davranılıyor.” yorumunda bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesi’ne ait Bursa Ulaşım A.Ş. ve Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası’nın dikkatine...

Bozbey’le 1999’dan 2014’e…

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in sunumunda, 1999’dan 2014’e yani en başından son duruma çarpıcı bir sayısal kıyaslama paylaşıldı.
1999’la…
Nüfus 99 bin 323, yüzölçümü 7 bin 700 hektar, planlı alan 3 bin 194 hektar, kültürevi sayısı 0, kütüphane sayısı 0, park sayısı 41, bisiklet yolu uzunluğu 0 kilometre, koşu ve yürüyüş yolu uzunluğu 0 kilometre ve spor tesisi sayısı 0.
2014’le…
Nüfus 375 bin 474, yüzölçümü 50 bin 756 hektar, planlı alan 10 bin 261 hektar, kültürevi sayısı 5, kütüphane sayısı 5, park sayısı 229, bisiklet yolu uzunluğu 130 kilometre, koşu ve yürüyüş yolu uzunluğu 20 kilometre ve spor tesisi sayısı 24.

Büyükşehir’e zeytin dalı!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’yle yaşanan görüş ayrılığı ve ihtilaf nedeniyle dün önemli mesajlar verdi.
Bozbey, ilçe ve belediyesine karşıt bazı karar ve uygulamalara gösterdikleri reflekse işaret ederek, “Hepimiz seçilmiş insanlarız. Hepimizin kente karşı sorumluluğu var.” diyordu.
Farklı siyasi partilere mensup olunsa da, kentin geleceği ve kararları için belediye başkanlarının aynı masa etrafında bir araya gelebilmesi ve ortak kent çıkarını düşünmesi gerektiğini vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.