Hava Durumu

Nilüfer’de başkanlar rekabeti!

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2012 00:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2012 00:31

Yönetimi 3 dönemdir elinde bulunduran CHP ile AK Parti arasındaki ezeli yerel seçim rekabeti, hizmetleri de gündeme getirmiş oluyor.
Kentleşmenin ve hizmetin yarışı, belediyelerle oluyor.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 3. kez göreve seçilmişti. Proje ve hizmetleriyle örnek olduklarını, sıklıkla vurguluyor.  Ödüller ve elde edilen konumlara, önemle dikkat çekiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önceki dönemde Bursa’nın en büyük ilçesini yönetiyordu, şimdi üst yerel yönetim otoritesi.  Tüm ilçeleriyle modern ve çağdaş, yaşanabilir Bursa’yı hedef gösterirken, Nilüfer icraatı da özel önem taşıyor.
Bursa Hakimiyet, dün yayınladığı “Ertuğrulkent” ekiyle Nilüfer ilçesinin yeni gelişim bölgesini büyüteç altına alırken, belediye başkanlarının rekabeti de sayfalardaydı.
Ertuğrul, Özlüce, Altınşehir ve 100. Yıl mahalleleriyle oluşan planlı, örnek kent- leşme sürecindeki son durum; hem kamusal yönetim icraatı hem de sosyal, kültürel ve ticari canlılığıyla paylaşıldı.

Belediye başkanlarıyla röportajlar vardı.
Bölgeselliğin yanı sıra, ilçenin geneline yönelik icraat değerlendirmeleri de yapılıyordu.  Dolayısıyla CHP ile AK Parti arasındaki ezeli rekabet de, düşünce terazine bırakılıyordu.

Bozbey, yeni yerleşim bölgesindeki hizmetlerini ve düşüncelerini paylaşırken, yaşananlarla da, sözü Nilüfer değerlendirmesine taşımış oluyordu.
Tüm hizmet alanlarında çalıştıklarını dile getirirken, tesislere de dikkati çekiyordu. Bozbey, “Üzerimize düşeni yapıyoruz.” diyor.  İlçe belediyesi, başka kurum ve kuruluşların yetkisindeki bazı çalışmaları, eşzaman ve acil gereklilik açısından üstlenmesiyle de dikkati çekiyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin de kendi görev ve sorumluluğuyla çalıştığını söylese de… Belediye başkanları olarak, çağdaş ve modern; yaşanabilir kentleşme hedeflerini konuşmalarına rağmen, bazı hususlarda da, Büyükşehir Belediyesi’ne eleştirel konuştu.
Batı Atıksu Arıtma Te- sisleri’nden ve derelerden rahatsız kokular yayıldığına değiniyor. Raylı sistemdeki proje değişikliği nedeniyle yerleşim bölgesinin ikiye bölündüğüne işaret ediyor. Bu nedenle yol planlaması ve önce oluşan yolların, olumsuz etkilendiğini dile getiriyor.

Bozbey, ihtiyaç görülen bazı yeni kamusal tesislerin de, Hazine’yle süren ihtilaflar nedeniyle tıkandığını, engel oluştuğunu söylüyor. Çözüm üretilememesi nedeniyle tesisler yapamadıklarını ve devlet hastanesi projesinin de yapılamadığını anlattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, görevindeki ilk 3 yılı içerisinde, Nilüfer’e 800 milyon TL yatırım yapıldığını açıkladı.
Aynı belediye başkanıyla yönetildiği 3 dönemde, ilçe belediyesinin ne derece hizmet alabildiğini de tartışmaya açarak, “Şayet, Nilüfer’de kent var ise, Büyükşehir Belediyesi’yle olmuştur, bir ilçe belediyesiyle değildir. İlçe belediyesinin belli yatırımları vardır. Küçük parklar, küçük spor salonları ve bir iki spor kompleksi dışında, ne yapılabildi?” diye soruyor.
Altepe, “Nilüfer’i biz canlandırıyoruz.” ifadesini kullanırken, ilçelere hizmetlerde siyasi parti ayrımı olmadığını dile getiriyor ve Nilüfer’i de örnek gösteriyor. Bazı uygulamaları nedeniyle eleştirilmelerini de yanıtlıyor, sorun yaratmadıklarını ifade ediyor.
Belediye başkanlarının Nilüfer’deki icraat yönetimi ve yarışı, elbette ki, planlı, modern ve çağdaş kentleşme sürecinden söz edilen ilçenin haklı beklentilerine yanıt oluşturmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.