Hava Durumu

Nilüfer’de ‘çevre’ krizi tırmanıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2016 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2016 08:14
Artvin’de, ‘maden ocağı’  tepkilerinin yankıları sürerken, Bursa’nın gündeminde de, yeni ‘çöp gömme sahası’ krizi bulunuyor.
Nilüfer Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nce Kayapa’ya kurulacak ‘Katı Atık Depolama’ projesine, şiddetle karşı çıkıyor.
Söz konusu proje, kentten toplanan çöplerin geri dönüşebilen olanların ayrıştırılmasını ve geri kalanın, işlevini tamamlayan Hamitler’deki gibi, gömülmesini öngörüyor.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Böyle bir proje, kente ihtiyaçtır, ancak yeri yanlıştır.” diyor.
Sözlerinin devamıyla…
“Doğa, zarar görecektir. Çöplerin süzüntüleri suları, Uluabat Gölü, Kayapa Göleti ve Hasanağa Barajı’nı kirletecektir. Hemen yanındaki Kuruçeşme Köyü bitecektir.”
Beklenen…
Yerden vazgeçilmesi!
Bozbey, üst yerel yönetim kurumuna idari itirazda bulunduklarını belirtirken, olumsuz yanıt durumunda, dava açılmasının da gündeme geleceğini vurguluyor.
Tepkisel olarak…
Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay’la konuştuğumuzda da, ‘sivil hareket’ başlatıldığını öğrendik.
‘Yaşanabilir çevre’ için…
Bilimi ve hukuku önemsediklerini ve gözettiklerine değinen Atay,  “Doğa hepimizin, kent hepimizin. Bu projenin ortak doğruları için çalışıyoruz.”  ifadesini kullanıyor.
Atay, akademik odalar, çevreci dernekler ve yöre halkıyla bir araya gelineceğini, gidişat ve sonuçlara göre, kentte ve yörede eylemler düzenlenebileceğine dikkati çekiyor.

Büyükşehir Nilüfer’de ‘soğukkanlı’

Büyükşehir Belediyesi, Kayapa için kararı alınan ‘Katı Atık Entegre Tesisi’ hakkındaki eleştirelere karşılık, ‘soğukkanlı’ duruyor.
Görüşlerine başvurduğumuz yetkili, “Büyükşehir Belediyesi, neyi nasıl en iyi ve en uygun şekilde yapabileceğinin bilgi ve deneyimine sahiptir.” ifadesini kullanıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Çevre Yönetimi’ kuruluşu İSTAÇ’la işbirliği ortaya konulurken, “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu ve başvurusu da olacak.” deniliyor.

Bozbey’den ‘algı yönetimi’ tepkisi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçeyi yönetmeye talip AK Parti’nin, Kayapa’ya yapmak isteyeceği ‘çöp gömme’ projesini halka nasıl izah edeceğini sorguluyor.
AK Parti’nin, Nilüfer’i kendi eliyle ‘çağdaş’ ve ‘yaşanabilir’ duruma getirme iddiasına karşılık, “Halka karşı, imaj görüntüsü veriyorlar, etkilemek için algı yönetimi yürütüyorlar.” diyor.

Koçdemir’den ‘sığır’lı muhalefet

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye’nin terör günde-
mini ve dış politikasını eleştirirken,  ‘göz göre göre, gidişat’ mesajı verdi.
Memleketinden sözle, durumu değerlendirdi. 
“Bursa Orhaneli’nde şöyle bir söz vardır: Köyün geç anlayanı, anlamayanı için şunu söylerler, bir şeyi anlatmaya çalışırsınız, denir ki: “Bırak şununla uğraşma, o akşamın olduğunu sığırın döndüğünden bilir.” 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.