Hava Durumu

Nilüfer’de ‘çirkin’ provokasyon!

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2016 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 07:09
Bir süredir…
Bursa’nın CHP yönetimindeki ilçesi Nilüfer’de, AK Parti’yi de içerisine çekmeyi ve gerilimi amaçlayan ‘bazı şeyler’ yine yaşanıyor.
AK Parti’nin, kutsal şahsiyetleri tasvir ve müstehcenlik gerekçeleriyle Adem ile Havva heykeline tepki göstermesinden sonra, heykel avı oluştu.
Heykel sanatı, Atatürk’ün önemsediği ve teşvik ettiği güzel sanatlar dalı olarak, ilçe belediyesince de ulusal ve uluslararası etkinliklere taşınıyor.
Durum böyleyken…
AK Parti’nin tepki şokunu yaşayan belediye, bayram öncesiyle Konak Kültür Evi’nin önündeki heykele saldırıyla karşılaştı.
Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh’un ‘Özgür Olmak’ adını taşıyan heykeline siyah boyalı eylemin ardından, belediyenin tepkisi büyük oldu.
Başkan Mustafa Bozbey, sosyal medya aracılığıyla “Sanata ve sanatçıya düşman olan bu zihniyeti kınıyorum.” derken,dün bir şok daha yaşandı.
Aynı heykele, bu kez mavi boyayla eylem düzenlenirken, Bozbey hayretiyle beraber bir kez daha tepki gösterdi.
Veryansınla “İnsanlıktan nasibini alamamış sanata ve sanatçıya düşman olan ve bir heykele dahi tahammülü olmayan bu zihniyeti tekrar tekrar kınıyorum.” diyor.
Nilüfer’deki halkın, saldırılardan ne kadar rahatsız ve öfkeli olduğu, yapılan yorumlarla da gözler önüne seriliyor.
Siyasetin de ötesinde, dini de içerisine iten bir kutuplaşmayı körükleyen eylemlerin failleri, polis tarafından bulunmalıdır.

İznik’te UNESCO heyecanı


İznik’in, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girebilmesi, yürütülen teknik süreçte Büyükşehir Belediyesi’yle güç kazandı.
Büyükşehir Belediyesi’nin ev §sahipliğiyle UNESCO Gençlik Forumu’na ülkelerden temsilci bir heyet, incelemelerde bulundu. Heyet, aralarında UNESCO tescilli olanların da yer aldığı Bursa’nın başlıca tarihi ve turistik yerleri de gezdirildi.

DAĞDER’de bayramlaşma 12 Temmuz’da


Bursa’da, dağ ilçelerinin ana sivil toplum örgütü DAĞDER’in geleneksel bayramlaşma programı, 12 Temmuz’da yapılacak.
DAĞDER Kültür Merkezi’nde saat 20:30’da başlayacak programın, yörenin AK Parti, CHP ve MHP’li milletvekillerini de bir araya getirmesi bekleniyor.

Bursa Büyükşehir İtfaiyesi, güçlü ve başarılı bir ‘ekip


Büyükşehir Belediyesi’nin Orhan Doğan yönetimindeki İtfaiye Teşkilatı, güçlü ve başarılı ekip olarak yorumlanıyor. Başkan Recep Altepe, gereken önem ve desteği gösteriyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.