Hava Durumu

Nilüfer’de şoke eden açıklama!

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2012 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2012 08:37
Nilüfer Belediyesi’nden dün yapılan bir açıklama, toplum sağlığı açısından ürküttü ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurucusu kenti Bursa açısından da manidardı.
Nilüfer Belediye Meclisi’nin bugünkü aylık olağan toplantısının özel durumuna dikkat çekilerek, “Nilüfer’in Su Raporu, kamuoyuyla paylaşılacaktır.” önsözüyle başlıyordu.
Konu, su olunca…
Basite alınacak bir konu değil, çünkü doğrudan toplum sağlığını bağlıyor. Nilüfer’de yaşayanlar, tehdit altında mı bulunuyor?
Medyaya iletilen açıklamada, “Nilüfer Çevre Bürosu’nun özellikle şebeke suyuna erişemeyen köylerde yaptığı su analizlerinde çıkan olumsuz sonuçlar daha önce defalarca BUSKİ’ye iletilmesine rağmen, bir çözüm üretilmemiş ve bu köylerin şebeke suyuna bağlanması sağlanamamıştır. Halk sağlığı açısından tehlike taşıyan bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla Nilüfer’in ayrıntılı su raporu, Meclis’te açıklanacaktır.” deniliyor.
Bilgi edinmeye çalıştık.
CHP’li Başkan Mustafa Bozbey’in yönetimi, “Artık sabrımız taştı!” demek istiyordu ve konunun evveliyatı vardı. Nilüfer ilçesinin sınırları içerisi için “kolibasili” iddiası da dolaşıyor.
İlçe belediyesinin, toplum sağlığı açısından gündeme getirdiği içme suyu konusunun, sadece köylerle sınırlı olmadığı söyleniyor. Mahalleye dönüşen eski belde yerleşimleri de riskli görülüyor.
Nilüfer Belediye Meclisi’nde açıklanacak olan “Su Raporu”, riskin boyutunu paylaşmayı amaçlarken,  şebeke suyu da tartışmaya açıldı.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin üzerine düşeni yapmadığı, “Defalarca BUSKİ’ye iletilmesine rağmen…” ifadesiyle dün kamuoyuna yansıtılmak isteniyordu.
BUSKİ’nin açıklama yapması, henüz dün itibariyle mutlak zarurete dönüştü.  Acil durum değerlendirmesi ve acil eylem planı, gündeme getirilmiş oluyor.
AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, geçtiğimiz günlerdeki bir açıklamasıyla Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yönetim politikasını eleştirmişti.
Bozbey’i, ilçeye gereken hizmeti yapmamakla itham ederken, Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, BUSKİ’nin de ilçeye önemli hizmetler yaptığını vurgulamıştı.
Yıldız’ın siyaseten grup başkanlığını yaptığı Nilüfer Belediye Meclisi’ndeki AK Parti grubu,  hem BUSKİ’yi hem de dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ni görevini yapmamakla, ihmalle suçlayan Su Raporu’yla da karşı karşıya kalacak.



AK Partili Dündar’a CHP’den övgü!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ana muhalefet CHP’nin ilçe yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.
Sümbüllü Bahçe’de yemekli davet veren Dündar, 3 yıllık icraatının sunumunu ve değerlendirmesini yaparken, övgüyle karşılandı.
CHP Osmangazi İlçe Başkanı Yücel Akgün, zarif ağırlama ve hizmetlerin sunum paylaşımı nedeniyle teşekkür ederken…
Belediye Meclisi’nde grup sözcülüğünü yürüten Osman Ayradilli, Dündar ve ekibinin şeffaflığına inandıklarını vurguladı ve ayrıca  “Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar göreve geldiğinde tabiri caizse bir enkazı devraldı. Yaklaşık 100 trilyonluk borcun altından başarıyla kalktı.” yorumunda bulundu.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.