Hava Durumu

Nilüfer denilince…

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2013 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2013 08:24

Bursa’nın belediyeleri, hem kendi aralarında hem diğer kentlerle hem de yabancı kentlerle rekabet yaşıyor.
Hatta…
Rekabet oluşturuyor.
Görevinde 3. döneminde bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kurumsal kuruluş yıldönümü etkinliğiyle yine aile buluşması gerçekleştirdi.
Holiday Inn’de önceki gün düzenlenen özel gece, Bozbey için hizmetlerin ve farklılığın ortaya konulduğu anlar oldu.
Kentlerin rekabetinde, Nilüfer anlatıldı.
Yıllarca…
Türk belediyeciliğinde, yol, su, kanalizasyon ve parklar gibi hizmetler, öncelikle önemsendi ve icraatıyla vurgulandı.
Bursa’da, artık öyle değil.
Belediyeler yarışıyor.
Bozbey’in sunumunda, hem Bursa hem de Türkiye ölçeğiyle de, farklı öncelik ve özellikler yer alıyordu.
Ayrıca…
Hassasiyetler!
Nilüfer Belediyesi’nin sunumunun başlarında da, örneğin ilçe geneli için uygulanan özel bisiklet yolları vardı ve var olan 76 kilometrelik hizmet anlatıldı.
Oluşturulan 100 kilometrelik yol, planlı gelişen bir ilçe için önemli ve gerekli, ancak bisiklet yolları öncelikle ifade edildi.
Milli bayramların coşkusu ve organizasyonları, yönetimsel anlayışın temel hassasiyetleri içerisinde gösteriliyordu.
Eğitim kurumlarına 5 milyon TL dolayındaki hizmet desteği, sınırlı mali kaynaklara rağmen, hizmette özel yere sahip oluyordu.
Çocuklar için okullarda süt dağıtımı, devlet ve hükümet politikalarıyla ülke geneline taşınan bir çalışma olarak, örnek uygulama tanımıyla konuşuldu.
Gerek konutlaşma gerek çocuk oyun ve dinlenme parklarının, yüksek gerilim hatlarından da uzak planlanması, manyetik alan ve gürültü kirliliklerine yönelik çalışmalar, Nilüfer Belediyesi’nin fark oluşturan çalışmalarına örneklendi.
Nilüfer, alan yönetimi açısından da şanslı ve kolay gözükebilir, ancak yönetimsel anlayış, bakış açısı, icraat ve ufuk unsurlarının önemi de, özel sunumla kamuoyuna yansıtılmak isteniyordu.
Bozbey, “Demokrasinin en yoğun tartışıldığı bugünlerde, ‘Dikkat demokrasi var’ diyen Nilüfer’desiniz… Geçen yıl kuruluş yıldönümümüzde demiştik ki; ‘Yönetim felsefemizde eşitlik, özgürlük, kardeşlik, evrensellik, sürdürülebilirlik var’… Bir yıl içinde bu kavramlar daha da olgunlaştı; şimdi önemi daha iyi anlaşılıyor.” diyor.
Nilüfer Belediyesi, Avrupa Kalite Ödülü’ne finalistlikleriyle de kendisini gösteriyor.
Avrupa Kalite Ödülü’nün yolunda da, durmayan Bozbey, “Bu yıl Avrupa Kalite Ödülü’nü alırsak, dünyada yerel yönetim olarak bir ilki gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuşuyordu.
Şu, bir gerçek…
Nilüfer kamuoyunda, Bozbey’in Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığı gönülden isteniyor, ama Bursa için de hiç kaybetmek istemiyor. Nilüfer’in başında durabilmesi de arzu ediliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.