Hava Durumu

Nilüfer’in meclisi, pimi çekilmiş bomba gibi!

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2015 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 07:09
CHP’nin yönetimi altında bulunan ve AK Parti’nin muhalefetliğini yürüttüğü Nilüfer’in meclisi, bu ayın yeni oturumuyla yine çınlandı.
Başkan Mustafa Bozbey’in aylık faaliyetlerini anlatmaya başlaması ve AK Parti’nin ilçe başkanlığını da yürüten Celil Çolak’ın söz alması, karşılıklı olarak ortamı ısıttı.
Gündeme geçilmemişti, ancak konular ve konuşmalar nedeniyle yüksek sesli ve hararetle 1.5 saat süren gerilim yaşandı.
Çolak, önceki toplantıda Bozbey’in kendisi için yanlış ve hoş olmayan ifadeler kullandığı gerekçesiyle durumu esefle karşılıyor ve sözlerin geri alınmasını istiyordu.
Bozbey, söylediklerinin arkasında durdu.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Osmangazi’deki Ünlü Cadde’ye karla mücadele ekibi gönderdiği için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından eleştirilen Bozbey, bu konudaki sert yanıtını gündeme taşıdı.
Başka ilçeye müdahil olmanın da arkasında duran Bozbey, “Nilüfer Belediyesi, bu kentin belediyesidir. Talep edilen her yerde olur. Hiç kimse, kusura bakmasın.” dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü’nün 112 ambulans araçları tarafından da, karda kendilerinden yardım istendiğinden söz etmesi, dikkati çekiyordu.
Aynı dakikalarda, cep telefonumuz üzerinden de, kendi meclisinde Dündar’ın Bozbey’i dava edeceğine ilişkin açıklamasını öğreniyorduk.
AK Parti’nin sözcülüğünü yürüten İsmail Hakkı Kavurmacı da, Bozbey’in sunumunun aksine, “Bir tane yatırım var mı? Bir tane hizmet var mı?” restinde bulundu.
Araya giren Çolak, Bozbey’in hizmet iddiasına itibar etmedi. Sözlerini uzattığı gerekçesiyle tepkili olurken, sonlandırması üzerine de, “Allah, razı olsun!” diyordu.

CHP’Lİ BELEDİYEDE , “DİN” GÖREVLİLERİ...

Nilüfer Belediye Meclisi’nde AK Parti’li Celil Çolak tarafından kürsüye taşınan ilginç bir iddia, ortalığın iyice karışmasına neden oldu.
İddiaya göre…
Belediye başkanı adına cenazelere birileri gidiyor ve başkanın selamıyla da, yürütülen dini merasime taraf oluyor.
Bozbey, cami avlusu üzerinden yanıt vermedi, ancak ölen kişinin ardından dua okutturmak isteyenlerin, yakında özellikle cami de yoksa, din görevlisi sıkıntısı yaşandığını vurguladı.
Bu durumlara karşılık…
Belki de, Türkiye’de ilk kez din görevlisi istihdam eden belediye olduklarını belirten Bozbey. sayının 2’ye çıkarıldığını da söyledi.
Çolak, dini merasim ve acılı günlerin popülist amaçlı değerlendirildiğini gündeme getiriyordu, ancak bu sözlere karşılık, Bozbey’in tepkisi sert oluyordu.
Yanı sıra…
Din eksenli siyaset yapmakla söz konusu edilen AK Parti’nin, “Nilüfer’deki uygulamayla elinden bir şeyleri kaptırdığı” öngörüsünde bulunuyordu.

“SÖZ DÜELLOSU” KLASİĞİ…

Nilüfer’deki meclisin durumu, bu ilçeye özgü ve çok farklı iktidar ve muhalefet çekişmesini yansıtıyor.
AK Parti’de Celik Çolak ve İsmail Hakkı Kavurmacı’nın açıklamaları, belediyenin hizmet ve proje yapmadığına yer veriyor.
Bu sözlere karşılık…
Hatayı kabul eden yaklaşımla söze girdi…
“Bazıları, meşenin gölgesine bank yapıyor. Açılış yapıyor. Demek biz, törenler yapmayarak ve her yaptığımızı anlatmayarak, hata etmişiz.”
AK Parti’nin ısrarlı muhalefetine ve halk memnuniyetini tartışması üzerine de, % 55’e yakın oyla seçilmelerini, yanıt olarak gösterdi.
Bozbey’in tek taraflı konuşmayı ve yanı sıra ağır ifadeler kullanmayı alışkanlık edindiği gerekçesiyle AK Parti’den üslup eleştirisi de vardı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.