Hava Durumu

Nur topu gibi, kent markası!

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2012 09:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2012 09:40

İlki geçen yıl düzenlenen Bursa Fotoğraf Festivali’nin yenisi, dün basın toplantısıyla duyuruldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen yıl elde edilen kazanım ve sonucu, yukarıdaki sözlerle vurguladı.
Kentin markalaşması için ismi yetmiyor. Simgeleşen kentsel değerleri ve yerel markalarıyla beraber, mutlaka farklı alanlarla bütünlük sağlanması da gerekiyor.
Kısa adıyla Bursa Fotofest olarak lanse edilen fotoğraf festivali, artık gelenekselleşti. Geçen yılki ilgi ve beğeni, yeni bir kent markası olabilme sürecine dönüştü.
Tıptaki başarısı, Bursa’ya sevdası, sanata ilgisiyle bilinen Dr. Ceyhun İrgil,  Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu döneminde 2.5 yıl görev almıştı. Kentin potansiyeli ve tanıtımı için önerdiği görsel odaklı sanat organizasyonu, Fotofest’in sürecini başlatmıştı.
İrgil, yürütme kurulunda yer aldığı FotoFest 2102’yi basın toplantısında anlatırken, “Bursa, kendi öykülerini ortaya çıkarmazsa sadece belli özellikleriyle yol alması mümkün olmayacak. Kentte sanat ve kültür alanlarını da oluşturmamız lazım. Bu yüzden Bursa FotoFest, fotoğrafla şehri buluşturan bir program olması açısından büyük önem taşıyor.” şeklinde konuşuyordu.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Başkanı İlhan Parseker, desteklenen organizasyonun fotoğraf boyutuna değinerek,  “Yaklaşık 2 asırdır hayatın içinde olan fotoğrafın ayrılmaz bir parçasıyız. Saatlerce konuşulacak konuları bazen bir fotoğraf karesinde net olarak görebiliyoruz. “ görüşünde bulunuyor.
Tanınmış 40 fotoğraf sanatçısını Bursa’da bir araya getirecek olan organizasyon, ünlü yabancı deklanşörlerin sayesinde küresel tanıtım elde etmiş olacak.

Hükümeti, nasıl bilirsiniz?

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, yeni bir açıklamasıyla terörü lanetledi.
Şeker’in temsil ettiği memur konfederasyonu, önde gelen bir sivil toplum örgütüdür.
Teröre tepki gösterilirken, “Sözün bittiği yerdeyiz. Bu çapulcuların sebep olduğu acılar, yıktığı yuvalar, ülkemize yol açtığı zararlar bizlere söyleyecek söz bırakmadı” deniliyor.
Artık tahammül kalmadığını da vurgulayan Şeker, “Acılı anne ve babaların gözyaşları dinmiyor. Yaş dökenlerin sayısı gün begün artıyor. Ülkemizi     bölmeye ve kana bulamaya çalışan hainler artık durdurulsun, susturulsun” görüşünde bulunuyor.
Peki…
Türkiye’yi, yöneten yok mu?
Açıklama, çok kısa da sayılmaz. Terör sorunu ele alınırken, işbaşındaki hükümetle ilgili pek bir değerlendirme yoktu.

Zabıta’da sönük yıldönümü!

Zabıta Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü haftasındayız.
Avukat ve polislerin özel haftası, pankartlara yansır. Yerel yönetimlerin kolluk gücü olan Zabıta’nın yıldönümü ise, sönük geçiyor.
Büyükşehir Belediyesi’nde, Başkanlık Makamı’na 186. yıldönümü ziyaretinin, “Belediye Başkanı’nın programındaki yoğunluk” gerekçesiyle yapılamadığı da öğrenildi.
Zabıta teşkilatına eşli veya eşsiz özel gece veya yemek düzenlenmediği de öğrenilirken, bu da, yılların eksikliği olarak yorumlanıyor.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.