Hava Durumu

O muhtarla konuştuk!

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2013 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2013 07:57

Nilüfer’de, Ahmet Taner Kışlalı isminin bulvardan kaldırılmasına, halkın sokağa ve sosyal medyaya yansıyan tepki görüntüsü oluşturmadı.
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı gibi, cazibe merkezine dönüşen bulvarın, mahalleyle aynı ismi taşıyabilmesi, yeni bir konu değil.
Özlüce Muhtarlığı, ilçe belediye meclisince birkaç kez ret edilen değişikliği, üst yerel yönetim kurumuna taşımıştı.
Büyükşehir Belediyesi de, 20 ay öncesine ait başvuruyu, geçen hafta meclisine getirmişti.
AK Parti, CHP yönetimindeki ilçe yerel yönetiminin üzerindeki karar yetkisiyle değişikliğin kabul edilmesini sağlamıştı.
Karar hakkında, AK Parti’nin isme ve CHP’nin ilçedeki yerel iktidarına yönelik operasyon yorumu da gündeme geliyor.
Açıkçası…
Nilüfer’in yönetimini elde etmek isteyen bir AK Parti, antipati yaratabilecek yanlış bir adımı atmakla konu edilebiliyor.
Böyle bir adımı atmak istiyor ve atmış olabilmek, belki “Bindiği dalı kesmek gibi” görülebilir, ancak…
Halktan, sokağa ve sosyal medyaya yansıyan tepki olmamakla beraber, böyle bir sürecin ve kararın ilk adımını atan muhtarla konuştuk.
Özlüce Muhtarı Hasan Başlı, ilçe belediye başkanının köyünü yönetiyor olmakla beraber, Abdullah Özer ve Gürhan Akdoğan’lı dönemlerde CHP’nin il yönetiminde görev aldığını öğrendik.
Yerel seçimlerde, CHP’den ilçe belediye meclis üyeliğine aday adaylığına ismi geçiyordu, ancak başvuru yapmamıştı.
Kendisiyle görüştüğümüzde, muhtarlığı da, tek dönem yapacağını söylediğini ve yeniden aday olmayacağını da ifade ediyor.
Ahmet Taner Kışlalı ismine, kimliğine ve düşüncelerine karşı olmadığını ifade ederek, “Yerel halkımız ve gelişen bölgemiz; bulvarın ismini, Özlüce yolu ve bulvarı olarak kullanı-yor. Resmiyette de böyle olmasını isti-yorduk.” şeklinde konuşuyor.
Tek başına düşünmediğini ve davranmadığını belirterek, “Mahalle sakinlerinin düşüncesiyle beraber, muhtar ve azalarımızın imzalarını taşıyan dilekçemizle başvurumuzu yapmıştık.” dedi.
Kendisine yönelik farklı düşüncelere karşılık, “Herhangi yere adaylığım veya siyasi beklentim de yok. Süleyman Demirel veya başka bir isim de olsa, itiraz ederdik.” diye konuşuyor.
Bankalar ve diğer işyerleri, postane ve sportif tesise, şube isimleri ve yer ifadelerinde, Özlüce denildiğini ve konuşulduğunu ifade ediyor.
AK Parti, yerel seçim sürecine denk gelen bir zamanlamayla değişikliği karara bağlarken, muhtarın yorumu olmuyordu.
Büyükşehir’in meclisinde, CHP’de sözcüsü dışındaki üyelerce tepki amacıyla terk eylemi gerçekleşmişti.
Terkçi üyelerin davranışı, kurumsal siyaseti değil, şahıslarını bağlayan tepki yorumuyla da gündeme geldi.
Sosyal medyada, sol ve diğer bazı çevrelerin, hükümeti sarsan operasyonla ilgili gelişmelere ilgili ve paylaşımcı olduğunu görüyoruz, ancak…
Nilüfer’deki gelişme, reaksiyon yaratmamış gözüküyor. Böyle bir duruma, kararın benimsendiği veya önemsenmediği yorumları yapılabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.