Hava Durumu

Odalarda ‘tuhaf’ süreç!

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2016 09:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2016 09:35
Kentsel yanlışlara engel gerekçesiyle resmi kurumlara itiraz eden ve açtıkları davalarla gündeme gelen başlıca 3 meslek odası, ‘tuhaf’ dönemden geçiyor.
İnşaat mühendisleri, mimar ve şehir plancıları odaları, ‘içine kapanık’ görüntüyle yeni kongrelerin süreçlerini yaşıyorlar.
Mesleki örgüt olmaları nedeniyle kongre ve süreci, iç mesele özelliğini taşıyabilir, ancak önceki yıllara göre, canlı ve kamuoyu önünde cereyan durum görmüyoruz.
Kamu yararına dernek statüsüyle…
Kentsel gerekçelerle davalar açıyorlar ve etki ediyorlar, bu konumlarına rağmen, sessiz ve derinden kongre takvimi işliyor.
Kamusal açıdan…
Şube başkanlarının yeniden aday olup olmayacağı da, rakip veya rakiplerin olup olmadığı da, belirsizlik taşıyor.
Açıklamalar, yok gibi...
Bursa için söz sahipliğiyle bilinen söz konusu odaları, Bursa Kent Konseyi’ne yeni başkanın seçileceği süreç işlerken, üye güncellemesine katılmamışlardı.
Yani…
Üyelik devam ettirilmedi.
Başkanlık seçimi, siyasi mesele olarak yorumlanabilir belki, ancak Bursa’nın konuşulduğu ‘kentsel’ konseyde yer almamak, resmi açıklama gerekliliğini gündemde tutuyor.
Edindiğimiz bilgiye göre…
Orhaneli’nde kurulmak istenen ‘maden organize sanayi bölgesi’ projesi, konseyin 27 Ocak’taki yeni oturumunda ele alınacak.
Bursa için kendisinde söz sahipliği gören 3 meslek odası, Bursa Kent Konseyi’nde yer almamaya da devam ederek, hayret ettiriyorlar.

‘Kentsel’ konseye,sempozyum

Büyükşehir belediyeleri arasında, kent konseyini ilk kuran Bursa, kent kültürü ve kentlilik bilincinin gündeme taşınması için buluşmaya hazırlanıyor.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki sempozyum, 26-27 Mayıs’ta, Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin işbirliğiyle yapılacak.
Bilgi ve deneyim paylaşımı, sivil toplum örgütlerinin katılımı önemseniyor.

Suriyeli mağdurlar kavşaklarda

Bazı kavşaklarda, sığınmacı Suriye’li büyükler ve çocukların dilendiğini kaleme aldığımızda, ‘devletin şefkat eli’ için uyarıda bulunmuştuk.
Dün, aynı durumu görünce, yardımda bulunan da var, bulunmayan da, ancak böyle ortada kalmışlık görüntüsüne karşı, ‘devletin yapacağı’ olmalıdır.

Ali Ay’lı yeni dönem için ‘sosyal medya’ desteği

Bursaspor’da Ali Ay’ın başkanlığa seçilmesinin ardından, olumlu tepkiler devam ediyor ve yeni başarı beklentileri bulunuyor.
Sosyal medya mecrasına baktığımızda, Ay’ın seçilmesi ve yönetim dönemi için ‘kutlama’ ve ‘destek’ paylaşımları, dikkati çekiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.