Hava Durumu

Öğrencilere ‘S’ tipi duyarsızlık!

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2016 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2016 07:16
Türkiye’de kural çok, ancak…
Riayet sorun!
İşte, örnek!
Öğrencilerin okul servisi taşıtları için konulan önemli bir kural bütünlüğüyle can güvenliğinin temini de gözetiliyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliği, “Okul servis aracının arkasında, öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 cm çapında kırmızı ışık veren bir lamba bulunmalı.” diyor.
Devamıyla…
“…Ve bu lambanın yakılması halinde üzerinde siyah renkte büyük harflerle “DUR” yazısı okunacak şekilde tesis edilmiş olmalı, lambanın yakılıp söndürülmesi tertibatı fren lambaları ile ayrı olmalıdır.”
Yanı sıra…
Karayolları Genel Müdürlüğü de, “Işıklı DUR işareti yakıldığında arkadan gelen bütün araçların durması zorunludur.” uyarısına yer veriyor.
Uygulamada ise…
Söz konusu lambaların yakılmasını frene bağlayanlar olduğu gibi, hiç kullanmayanlar da bulunurken, kurala riayetsizlik ve risk yaşanıyor.
Şimdilerle…
Yeni moda var!
Taşıtın arkasına yapıştırılan ‘okul taşıtı’ yazılı fonda, lamba kadar boşluk bırakılıyor ve cam ardında, lamba görüntüsü veriliyor.
Gündüz farlarını kullanmayanlar, havaların kararmaya başladığı anlarla ana farlar yerine, kısa mesafeli park farlarını kullananlar bile, trafikte dolaşıyor.
Burası Türkiye!

Devletin en tepesine suç duyurusu


Bugün…
CHP, Bursa’da Adalet Sarayı’nın önünde saat 13:30’da gerçekleştireceği basın açıklamasının ardından, en tepe devlet ve hükümet isimleri hakkında, suç duyurusunda bulunacak.
İddia…
Terörle mücadele başarısızlığı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Beşir Atalay vurgulanıyor.

İrgil’den ‘Hilafet’ tepkisi


CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Hizub-ut Tahrir tarafından Ankara’da düzenlenen Hilafet Konferansı’nı sert bir dille eleştirdi.
Soruyor…
“Atatürk’e ve Cumhuriyet’e hakaret edenler elini kolunu sallayarak dolaşmaya devam mı edecekler?”
Sesleniyor…
“Laikliğe, demokrasiye, Cumhuriyet’e yönelen bu saldırılara karşı yetkilileri göreve çağırıyorum.”

Bursa’da yeni bir tartışma: PTT’nin binasına ait yer


Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP sözcüsü Cemil Aydın, PTT’nin Atatürk Caddesi’nde yıllar önce yapılan binası ve yeriyle ilgili bir tartışma başlatı. 
Aydın, Niyazi Mısri Vakfı’nın alanı üzerinde bulunduğu bilinen bina ve arsasının, özelleştirmeyle elden çıkarılmak istendiğini söylüyor.
Devletin elinden çıkmaması ve Bursa’nın malı olabilmesi için kamoyu gündemine taşırken, yetkilileri de uyarıyor.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.