Hava Durumu

Olacak o kadar!

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2013 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2013 08:28

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, resen karar ve yürütme yetkisiyle Bursa için aldığından söz edilen yeni bir kararı duyunca…
Vaktiyle…
Levent Kırca’nın televizyonlarda büyük bir ilgiyle izlenen komedisi, Olacak O Kadar’ı anımsadık ve bu nedenle de şaşırmadık.
Bursa’daki bazı alanlara ilişkin imar değişikliği isteklerini ve başvurularını kayda alıp, karara bağlayan ve kabul eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, Bursa’daki yeri de gündeme geldi.
Stadyum Caddesi’nde, ortadan yolun geçtiği iki ayrı alandaki çifte binalı il müdürlüğünün yerine, yeni bir bina yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi, kat yüksekliği serbest ve toplam inşaat alanı hükmü belirsiz olan teklifi, ortadan geçen yolun iptal edilemeyeceği gerekçesiyle reddetmişti.
Zaten…
İl müdürlüğünün mevcut yerleşimi, imar ve planlamasız; kaçak olduğu gerekçesiyle tartışma konusu ediliyor, AK Parti otoriterliği de rahatsızlık duyuyordu.
Çünkü…
Planlı, imarlı, düzenli kent gerekçesiyle kentsel dönüşüm politikası da yürütülmesine rağmen, kurumsal kendi çelişkisi bulunuyordu.
Ortadaki yolun da, alana katılarak istenilen imar değişikliği, kentin yerel yönetiminden geçmeyince, açıkçası, iş başa düşmüş oluyordu.
Bu nedenle…
İl müdürlüğü, Ankara’daki merkeze iletilen istek ve bildirimle çözümü de, kurumsal resen karar ve yürütmeyle elde etmek istiyordu.
Söylendiği kadarıyla…
Ortadaki yol kaldırılarak, tek alana dönüşümün sağlandığı ve 21.50 metre yüksekliğinde yapılaşma hükmüne yer verildi…
Yani…
7 kat yapılaşma!
Bursa’daki il müdürlüğü, 7 kat yapmayabilir.
Gelişmeyi duyunca…
Olacak o kadar, diyelim!
Dün…
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’la Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tartışmalı resen karar ve yürütme yetkisini konuşunca, çarpıcı notlar edindik.
Yetkinin, belediyelerin üzerinde, rutin ve yaygın şekilde kullanmak ve kendisine kullandırılmak istenmesine eleştirel yorum getiriyor.
İl başkanlarıyla düzenlenen toplantılarda duruma değindiğini belirterek, “Kentlerin yönetimi, belediyelerle… Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetki kullanımı, rahatsızlıklara, sıkıntılara neden olabiliyor.” diye konuşuyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bursa’daki müdürlüğünün yeriyle ilgili gelişme için de, “İmar ve planlamada yetkili kurumlar, belediyelerdir ve Büyükşehir Belediyesi’nin dikkate alınması gerekirdi.” yorumuyla dikkati çekiyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.