Hava Durumu

Oldu mu şimdi!

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2014 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 07:49

Kentin, taraftarların sahiplenmesi için gazeteciler sayesinde kentliye ulaşan Bursaspor, idmanları izlemek üzere gelen Sönmez Medya Spor Servisi’nden mesai arkadaşlarımızı kapı dışarı etmiş.
Dahası…
Daimi yasaklama!
Denilen:
“Biz Bursaspor yönetimi olduğumuz sürece, Bursa Hakimiyet bu kapıdan içeri giremeyecek” Bursaspor, kentin sahiplenmesi ve kenetlenmesiyle şampiyonluğa ulaşmış Anadolu spor kulübü olmasının da ötesinde, kentin bir değeri, markası.
Yayın ilkeleri ve hukuk normlarını önemseyen Sönmez Medya, demokrasi ve hukuk yöntemlerinin dışında bir ani tutuma maruz kalmıştır.
Bursaspor’u ayakta durduran, yürüten ve başarılara taşıyan Bursa’dır; kentlisi, dinamiklerini oluşturan unsurları ve medyasıyla…
Alt kümeye düştüğünde, bazı maçlarla içerisine düştüğü haksızlıklardaki mağdur durumundan kurtulabilmesinde, tribünlerinin doldurulabilmesinde ve hasrete son veren şampiyonluğun tacında, Bursa Hakimiyet ve AS TV’nin yaşananları da kente, ülkeye taşıması, mücadele ve coşkuya güç vermesi malumdur.
Bursaspor, kentin bir varlığı ve değeridir. Sönmez Medya’dan arkadaşlarımızın çıkarıldığı tesisi, yerel yönetimin; kentin malıdır.
Büyükşehir Belediyesi’nin 45 bin seyircili yeni stadyumu da, Bursaspor’a büyük önem ve verilen değerin tarihsel simgesi ve anıtı olacaktır.
Bursa Hakimiyet’in sayfaları ve AS TV’nin ekranları, gönüllerdeki Bursaspor’un konuşulduğu, geleceğine katkıların da konulduğu ve büyük hedeflerine de, büyük güç verilen mihenk noktalarıdır.

AVUKATLAR SAHNEDE!

Gazeteciler olarak…
Toplumsal örgüt, kişi veya kişilerin söylem ve davranışlarıyla ilgili konuları ele alırken…
Böyle bir ön plana çıkmış olmayı da, mecazi bir anlamla “Sahnede…” söylemine taşıdığımız olur. Haber aldık.
Bursa’da, avukatlar sahnede!
Ancak…
Bu kez mecazi anlamla söylemiyoruz, çünkü Bursa Barosu’nun avukatları, ünlü bir eser için tiyatro sahnesinde bulunacaklar.
Arthur Miller’in ünlü eseri “Cadı Kazanı”, Bursa Baro Tiyatrosu’nca 21 Nisan’da izeyicilerle buluşacak. Davet edildiğimizde…
Türkiye’deki son siyasi gelişme-
lerle devlet kurumları içerisi için ortaya atılan “Cadı Avı” tartışmaları, aklımıza geldi.
Diğer kentlere kıyasla…
Bursa’nın sivil toplum örgütlerinin de, farklı olduklarını, gündemdeki konumları, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleriyle de görüyoruz.

“İZNİK”, GÖKYÜZÜYLE BULUŞTU

İznik’teki ÖZPAŞ adlı alışveriş merkezinin müdürlüğünü yürüten Orçun Yücel, ilçenin adının, kendi önerisiyle uçağa verildiğini söylüyor.
Türkiye ve dünya için öneme sahip ilçeyi, önemli bir tanıtıma taşımış oluyor.
THY tarafından kabul edilen öneriyle gövdesine İznik yazılan bir yeni uçak,  gökyüzüyle buluştu.
İznik’in de turizmde uğrak yerler arasında olabilmesini ve dönüş yapılan uçaklarda, İznik çini ve hatıralarının eksik olmamasını da, çok arzu ediyoruz.

GELECEĞİ GÖZETEN İŞBİRLİĞİ…

AK Parti’nin Bursa’da önceki dönem il başkanı Sedat Yalçın, deprem bölgesindeki Bursa için önemli bir düşünceyi ortaya atmıştı.
Kentsel dönüşüm kavramı ve uygulamalarında, genelde konutların ilk akla geldiğini belirtirken…
Milli ekonomi ve istihdam açısından sanayi bölgelerinin durumunun da, gündemde tutulması gerektiğini söylüyordu.
Siyaset kurumu olarak…
İlk adımlar atıldı ve çalışmalar yürütüldü.
Düşünce, ortada kalmamıştı.
Kentin ve Türkiye’nin ilk sanayi bölgesinde, Jeoloji Münendisleri Odası’nın yer alacağı işbirliğiyle zemin özellikleri de ele alınacak.
Bursa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Uğur, deprem riskine karşı, benzeri çalışmaların diğer OSB’lerde de yapılabilmesini söylüyordu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.