Hava Durumu

Oldu mu şimdi!

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2015 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2015 07:50
Turizmle… Türkiye’ye 2023 vizyonu, Bursa’ya lale logosu konulurken…
6 aydır…
Yeni bir Kültür ve Turizm İl Müdürü ataması yapılmayan ve Uludağ’da yeni sezonu açılan Bursa, yeni bir yıla da böyle girmiş oldu.
Bursa’nın ve Türkiye’nin insan kaynağı, atama yapılamayacak kadar kıt mı veya taliplisi çok da, siyasi çözümsüzlük mü yaşanıyor?
Umarız…
Tarih, tekerrür etmez.
Görevden alınan, vekaletle gelmişti.
Yıllar itibariyle…
Vekalet etti, aslen müdürlük yaptı.
Halen…
Müdürlüğün vekaletle yönetimini yapan Mukaddes Kılıçlar, aslen atanacaksa bir an evvel atanmalı, atanmayacaksa da, aslen yeni atama yapılmalıdır.
Şu da, bir gerçek…
Büyükşehir Belediyesi’nin il sınırına dönüşümü ve icraatına bakarsak, merkezi yönetimin söz konusu taşra müdürlüğü, sembolik kalıyor.
Ne olursa olsun...
Devletin makamında, aslen sahibi oturmalı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yerel icraatından çok, kültür ve tabiat bölge kurullarının kararları ve müzeleri, akıllara geliyor.
Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış olması, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde anlatılırken…
Türkiye’den diğer alınanlarla beraber, “Ülkemizin, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğu altında yürüttüğü çalışmalar neticesinde bugüne kadar UNESCO Dünya Miras Listesi’ne 13 adet varlığımızın alınması sağlanmıştır.” deniliyor.
Hayret ettik.
Bilgi teyidi yapılınca…
Büyükşehir Belediyesi’nin, oluşturduğu Bursa ve Cumalıkızık Yönetim Planı Alan Başkanlığı’yla beraber faal ve etkin süreçle sonuca varılmıştı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı, konusuna göre sürecin ortakları arasında sayılıyor. 
Büyükşehir Belediyesi’nin, yetkilileri ve birimleriyle beraber sürecin yürütüldüğü, adaylık dosyasının hazırlandığı ve teslim edildiği, gerekli tanıtım ve lobi faaliyetlerini yürüttüğü vurgulanıyor.
Turizmde hedef büyük, ancak…
Merkezi yönetimin kurumundan Bursa’ya “termal turizm bölgesi” ve “kongre merkezi bölgesi” tanımları beklenmeye devam ediyor, bürokrat bile atanamıyor.

MİLLETVEKİLLERİ, HALKIYLA BELEDİYEDE BULUŞUYOR!

Nilüfer Belediyesi’nin “Halk Evi” olarak tanımladığı yeni yönetimsel merkezinde, Bursa’nın milletvekillerine de özel oda tahsis edildi.
CHP Milletvekili Turhan Tayan, ilk konuk oldu.
Milletvekillerinin, kentinin halkıyla bir araya getirilmeleri amaçlanıyor. CHP’li Belediye Başkan Mustafa Bozbey tarafından yapılan açıklamada, “Demokrasi kültürünü oluşturmak ve yerelde güçlendirebilmek için yeni, önemli ve örnek adım atmış olduk.” deniliyor.
Tayan da, Nilüfer Belediyesi’nin demokrasi çıtasını yükselten bir yerel yönetim kurumu olduğunu belirtirken, uygulaması için de, ne yapacağını vurguluyor.
“Bu mekanda halkla sık sık bir araya geleceğim ve halkımızdan alacağım notları değerlendirerek çözüm bulmaya ve halka verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışacağım.”

BÖYLE BİR İLANI VEREN DE, MEĞER BÜYÜKŞEHİR'MİŞ…

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün internet sitesini incelerken, bir yapım ihalesinin ilanıyla karşılaştık.
Başlığı görünce…
Eleştirel izlenim ve düşüncelerimize karşılık…
Bursa’ya icraat yapılacağını sanıyorduk.
Duyuruyla…
“Bursa Büyükşehir Belediyesi Sınırlarında Muhtelif Tarihi Kültürel Yapıların Yapım Bakım-Onarım ve Çevre Düzenleme İnşaatı Uygulama İşi”
Okuyunca…
Gerçek anlaşıldı.
İş yapacak olan ve bu doğrultuda yapım ihalesini düzenleyen, merkezi yönetimin kurumu değil, Büyükşehir Belediyesi’nin kendisiydi.
Şaşırmadık…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.