Hava Durumu

Orası da, Yıldırım’ın memleketi Erzincan!

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2013 00:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2013 00:31

Bazı adımlar ve hedefler konuşuluyor, ancak farklı devlet kurumlarının sahipliğindeki Uludağ’da, ortak söz ve güç birliği yürütülemiyor.  
İstikrarlı ve süreci hızlandıracak yol haritasından söz edilemiyor. Yedi Kocalı Hürmüz misali durumun devam ediyor olması ve somut gelişmelerin de zayıflığı, dikkati çekiyor.
Göreve ve hizmete hazır olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi’ne, tam yetki de verilmiyor. Sınırlı yetkilendirme, çözümü kolaylaştırmıyor.
Sanayisiyle anılan Bursa’nın kentsel kimliğinin çeşitlilik potansiyeli ve hedeflerine rağmen, Uludağ da, tek başına ele alınamıyor.
Rakipler artıyor!
Önceleri…
Erzurum’un Palandöken’i ve Kayseri’nin Erciyes’i derken, Kocaeli’nin Kartepe’si ve şimdi Ercincan’ın Ergan’ı konuşuluyor.
Ergan denilen…
Bir makalemizde, Ege’yi yatırıma doyuracağız!” demesine yer verdiğimiz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın memleketi oluyor.
Doğan Haber Ajansı’nın haberinde, “Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun rüyası olan Erzincan'daki Ergan Dağı Kayak Tesisleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın çabaları sonucu kış turizmine kazandırıldı.” deniliyor.
Milletvekilliğini yürüttüğü İzmir’in Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığı konuşulan Yıldırım’ın memleketi Erzincan, kış turizmine adını yazdırmaya başladı ve Uludağ’ın rakipleri arasına katıldı.
Bir zamanlar…
Bursa’da, Uludağ’ın kış olimpiyatları yapabilmesinin rüyası kuruluyordu,  ancak geçen yıl Erzurum’un ev sahipliğiyle 2011 Dünya Üniversite-lerarası Kış Oyunları yapılıyordu.
…Ve!
Yıldırım’ın memleketindeki Ergan Dağı’nda da, önümüzdeki ay düzenleyeceği Dünya Dağ Kayağı Şampiyo-nası’nın hazırlığı ve heyecanı yaşanıyor.
Yapılanlar…
Son 2 yılda yoğun çalışma yürütülürken, 50 milyon TL harcamadan söz ediliyor. Kayakta önemsenen kalite ve mesafeyi dikkate alarak, 12 kilometre pist… Toplam 5.2 kilometre gondol ve telesiyej hatları… Göl bölgesine kadar, 6.4 kilometre duble sıcak asfalt yol… Günübirlik gelenlere tesis… Arama kurtarma noktası… 8’er kişilik gondollarla aynı anda 750 kişi taşınabilecek ve telesiyej noktasına 7 dakikada ulaşılabilecek. Yeni konaklama tesisleri de olacak.
Cihan Haber Ajansı’nın haberinde, Bakan Yıldırım’ın açıklamaları dikkati çekiyor.
Yıldırım, gelinen noktayı Erzincan boyutuyla övgüyle anlatıyor. 4 mevsim turizm hedefini de vurgularken, ayrıca “Kültür Turizm Bakanlığı'nın ve bakanlığımızın büyük katkıları var.” diyor.
Her şeye rağmen…
Uludağ, farklı ve özeldir, ancak…  
Büyük ve önemli kentin Uludağ’ında, yıllardır gerekenler ve beklentiler konuşuluyor. Yıllar geçtikçe de, rakipler ortaya çıktı ve arttı. Rekabet kızıştı ve süregelen mevcut durumuyla da olumsuz et-kilendi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.