Hava Durumu

Osman Gazi’ye ‘devlet töreni’ düzenlenmeli!

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2016 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2016 07:24
Bilecik’e bağlı Söğüt’teki Ertuğrul Gazi’nin türbesi, geçen yıl ayrı restorasyonlara rağmen, geçtiğimiz günlerde “Durumu, içler acısı” haberi yapıldı.
Bursa’yı fetheden ve ilk başkent yapan Osman Gazi’nin babası için her yıl, ‘devlet töreni’ yapılırken, türbenin durumu, ‘devlet işi’ açısından, trajik duruyor.
Ertuğrul Gazi’nin adını taşıyan televizyon dizisine, devletin televziyon kurumu tarafından büyük bütçe yürütülürken, restorasyon sorunu da, tarifsiz çelişki oluyor.
Açıkçası…
Türbenin etrafı da,  özensiz.
Çağrımız…
Osmangazi Belediyesi’ne!
Balkanlar’daki Osmanlı mirası ve şahsiyetleri için de projeler yürüten ve Osmanlı Devleti’ni kuranın adını taşıyan ilçe belediyesi, Ertuğrul Gazi için de, üzerine görev çıkarmalıdır.
Ertuğrul Gazi’nin manevi önem ve şahsiyetine yakışan türbeyi gözetmek, oğlu Osman Gazi’nin adını taşıyan ilçe belediyesine yakışan olacaktır.
Bursa’nın Osmanlı Devleti’ne ilk ‘Payitaht Kenti’ olmasıyla övünüyorsak, kurucusunun babasına ait türbeye de sahip çıkabilmeyi değerlendirmek gerekiyor.
Yanı sıra…
Osmangazi Belediye Meclisi’nde, MHP’li Cemil Aydın’ın bir önerisi de, haklılık taşımakla beraber, devlet ve hükümet politikasıyla benimsenmesi uygun düşüyor.
Osmanlı Devleti’nin tarihi için dünya, kurucusu Osman Gazi’yi tanıyor, ancak her yıl ‘devlet töreni’, babası için düzenleniyor.
Osman Gazi de, devlet töreniyle anılsın!

Artvin daha turistik


İngiltere merkezli bir araştırmaya göre, 2014’te dünyada turistlerin en çok beğendiği 100 kent arasında, Türkiye’den 5 kent yer alıyor.
İstanbul’u 9’uncu,  Antalya’yı 11’inci, Muğla’yı 56’ıncı, Edirne’yi 60’ncı ve Artvin’i 100’üncü sırada gördük.
Bursa açısından,  şaşırıyoruz ancak yabancı turistlerin Bursa’ya geliş yoğunluğu açısından, yine geleceğe umutlanmamız gerekiyor.

İnegöl’de ‘çevreci’ yönetmelik


İnegöl Belediyesi, oto ve halı yıkama yerleri için çevreci, örnek yönetmelik çıkardı.
Faaliyetler, kışın saat 18:00 ve yazın 20:00’ye kadar. Müşterilere, bekleme salonu. Yıkama alanı kapalı ve gürültüye yalıtımlı.
Oto yıkama ve temizliğinin dışında, motor yağı değişimi yapılmayacak. Atık sular da, ızgaralara verilecek ve çevreye akıtılmayacak.

Toprağa, boşa giden suya, BUSKİ’den önlem projeleri


Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi, il sınırına dönüşümle yeni ilçelerde de ‘kayıp’ suya savaş veriyor.
Toprağa boşa giden suyun asgari oranlara düşürülmesi için şebeke yenilemesine önem verilirken, kayıp kaçak oranı için % 22 seviyesi hedefleniyor. 
Geçen yıl sonuyla…
830 kilometre çalışma yapıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.