Hava Durumu

Osmangazi’de ‘Başkan’ ile günün temposu!

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2016 06:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 06:55
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın davetiyle gün içerisindeki çalışma temposu ve temaslarına ortak olduk.
Payitaht kentinin merkezinde, yeni bir tarihi ve kültürel miras projesinin süreci için inceleme turuyla başladık.
Somuncu Baba’nın, Allah’la baş başa kaldığı yer ve fırını, etrafındaki oluşturulan alanı kapsayan bir uygulamayla kültür külliyesinin manevi merkezi olacak.
Dündar, beraberindeki bürokratlarıyla çalışmaların son durumunu yerinde gözlerken, önemli manevi şahsiyetleri ve tarihi yerleriyle Osmangazi’yi soluyorduk.
Ardından…
Aile ziyaretleri yapıldı.
Sosyal yardımların yürütüldüğü toplumsal iletişim ve paylaşımın yanı sıra, programlı ziyaret edilen ailelere ayrıca hediyeler veriliyordu.
Bir ev hanımı, çocuklarına sunulan hediyelere teşekkür ediyordu. Bir başka ev hanımı, eşine akülü tekerlekli sandalyenin sevincini beraber yaşıyorlardı.
Osmangazi Belediyesi’nin, ev ziyaretleriyle dert ve isteklerin olup olmadığını soran özel ekiplerinden Dündar’a eşlik eden de oluyordu.
Restore edilen Tarihi Kale Sokak’ın açılış töreninden sonra, Sümbüllü Bahçe Konağı’ndaki sınırlı zamanın sahbetiyle ilçeyi, hizmeti konuştuk.
Osmangazi’nin Bursa için önemini ve Başkan Dündar’a ilgiyi not ederken, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz da, tura eşlik ediyordu.

AK Parti’nin sandıktaki başarı sırrı


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la turumuzda, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz’la konuştuk.
Halk arasında siyaseti ortaya koyuyor. AK Parti’nin 83 bin üyesinin, 200 ekiple ziyaret edilmesi için de program yürütüldüğünü vurguluyor.
Aktif 500 dernekle temaslara dikkati çekerken, “Seçim başarılarımızı tartışıyorlar, ancak işte böyle çalışıyoruz.” diyor.

Çin TV’sinde ‘İpek Yolu’ ve ‘Bursa’


Çin Halk Cumhuriyeti’nin devlet televizyonu CCTV, ‘İpek Yolu Rüyası’ belgeseli için Bursa’da da çekimler yapıyor.
Restorasyondan sonra da, mevlevi faaliyetlerin yürütüldüğü Karabaş-i Veli Kültür Merkezi’nin de ekrana getirilecek olması, Konya’nın ardından Bursa’nın da, bu yönüyle uluslar arası tanıtımını sağlayacak.

Nilüfer’den Bursa’da uluslararası ev sahipliği


Nilüfer Belediyesi, üyeleri arasında yer aldığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) toplantısına ev sahipliği yapacak.
Crowne Plaza Bursa’da yarın başlayacak olan 2 gün süreli buluşmaya, bölgesel üye ülkelerin yanı sıra, uluslararası finans kuruluşlarının üst düzey yöneticileri de katılımcı olacaklar.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.