Hava Durumu

Osmangazi’de canlı oturum!

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2013 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2013 08:14

Türkiye’nin 4. büyük ilçesi Osmangazi, yerel yönetimiyle ilginç görüntüler veriyor. Çarpıcı durumlar ve gelişmeler yaşanıyor.
Osmangazi Belediye Meclisi de, yerel seçimlere kadar canlı ve renkli, tansiyonu da yüksek oturumlara sahne olacaktır.
Eylül itibarıyla…
Meclislerde, aylık oturum dönemi başladı.
Süreç itibarıyla…
İktidar ile muhalefet yarışı gözlenecek.
Tartışmalar, gündemde olacak.
Dün…
Osmangazi Belediye Meclisi’nde muhalefet, futbolda rakibini kendi yarı sahasına hapseden ve böylece maçı tek kale oynayan takım gibiydi…
Başkan Mustafa Dündar yoktu. Vekillikle yönetilen oturum, bazı husus ve dosyalar nedeniyle muhalefetin yoğun eleştirilerine sahne oldu.
Yine…
Doğanbey kentsel dönüşümü, demirbaş konuydu.
Hak sahiplerinin sorun ve dertleri gerekçesiyle yürüttüğü mücadele ve yaşanan yalnızlık, bir kez daha muhalefet tarafından vurgulandı.
CHP sözcüsü Osman Ayradilli, Balkan coğrafyasında iftar düzenleyen ilçe belediyesinin, kentsel dönüşümlüye ilgisiz ve duyarsız kalmasına tepki gösterdi.
MHP sözcüsü Cemil Aydın, ilçe belediyesinin “Hizmet evinizde” sloganıyla başlattığı mobil saha uygulamasını gündeme getirerek, Doğanbey’e niçin gidilmediğini ve ayrıca ne zaman gidileceğini sordu.
Ayradilli, AK Parti siyasi iradesi ve yerel yönetiminin, Bursa’da tartışmalı icraat ve yönetimsel tutum içerisinde olduğunu söylüyordu.
Özellikle…
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ı, şiddetle eleştirdi.
Aydın ise, yönetim ve bürokrat kadrolarına ilişkin olarak, Cumhuriyet Savcılığı’na ulaştırılan bir ihbar mektubunu gündeme taşıdı.
Polisin de, ön çalışmalarda bulunduğunu ifade etti.  Gayri hukuki durumlar gerekçesiyle suçlama ve iddialara ilişkin olarak, sürecin merak edildiğini dile getirdi.
Oturumu yöneten İsmail Kuş, ağır ithamlar içeren açıklamaları, yerel seçim sürecine bağladı ve siyasi olarak niteledi. İddiaların, suçlamaların ele alındığına ilişkin süreç için “Çıkacak neticeye bakın” dedi.
Cami tartışması da, yaşandı.
Aydın, Emek’te bir camiye ilişkin düzenlemelere ret verdikleri gerekçesiyle bu caminin girişine yazı asıldığını ve tepkisel söylenti oluşturulduğunu anlattı.
MHP’ye karşı, siyasi davranış olasılığını gündeme getiren ve AK Parti’nin yöneticisi veya mensubu olma olasılığını da, ortaya attı.
Yanlış bilgilendirme yapıldığını belirten Aydın, aynı caminin yeniden ve başka alanda yapılmasına ilişkin dünkü dosyayı, iktidarın çelişkisi olarak yorumladı. İktidar, böyle bir düşünceye de, izin vermedi.
Oturumun sonlarında, MHP’ye yanıt vermek için söz alan Orhan Aydın ise, suçlamalara karşılık, “Doğruluğu ispat edilir ise, ben siyaseti bırakacağım” diyordu.
Geriye kaldı, artık 6 oturum!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.