Hava Durumu

Osmangazi’de meclis klasiği!

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2012 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2012 08:37
Belediye meclislerinde, farklı dosyalar ele alınır ve geneli imar dosyalarından oluşur. Konu açılınca, proje ve uygulamalar da konuşulur.
Artık sosyal sorun olarak da gündeme gelen Doğanbey kentsel dönüşümü, Osmangazi Belediye Meclisi’nin sabit görüşme maddesine dönüştü.
Dün…
Osmangazi Belediye Meclisi toplandı.
Yine tekerrür etti.
CHP ve MHP, merkezi ve yerel yönetim kurumlarının Ankara’daki mutabakat ve çözüm açıklamasına rağmen, eleştirel görüş bildirdiler.
CHP Grup Sözcüsü Ayradili, özellikle “Külliyen fiyasko.” diyordu. Sürünceme ve kentsel zarar iddiası, yeniden vurgulandı. İnşaat dışındaki diğer tüm konularda, ilçe belediyesinin taraf olduğuna işaret edildi. Önceki yönetim, başlıca sorumlu gösterildi.
MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, her oturumda projeyi, yeni gelişmeleriyle gündeme getirir… Ankara’daki kurumlar arası toplantıyı da eleştirdi.
Bir yandan, TOKİ’nin 120 bin metrekare kullanım alanı hakkıyla 16 bin metrekare arsa sahibi yapılması, diğer yandan ise, Osmangazi Belediyesi’nin 35 konut hissesini ve Büyükşehir Belediyesi’nin de, iş merkezindeki yer altı otoparkını üstlenmesi, tepkiyle karşılandı.
Başkan Mustafa Dündar, hisselerinden vazgeçmelerinin, geri ödemeler açısından hak sahipleri lehine feragat olduğunu söyledi.
Hak sahiplerine müjde vermek istiyordu. Bin 100 TL dolayındaki metrekare birim fiyatından % 30 dolayında indirim yapılacağını ve 670 TL olarak da, sözleşmedeki seviyeye yaklaşılacağını açıkladı. Biten konutların kısa sürede teslim edileceği ve diğer konutların nisanda bitirileceği aktarıldı.
Dündar’ın açıklamalarından ikna olmayan Aydın, TOKİ’nin, ayrıca “Zarar ediyoruz.” diyemeyeceğini de vurguladı ve “Zarar iddiasında bulunan TOKİ’ye, zaten verilmiş değerli haklar vardı. Belediyelerin kendi haklarından vazgeçmeleri, yereldeki kamusal çıkarların, kaynakların göz ardı edilmesidir.” dedi.
Bu tartışmalar böyle devam eder!


Osmangazi meclisinde, “Bülent Arınç” yankısı…

Line TV’de Aysın Komitgan’ın programına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir süredir Yunuseli Havalimanı’nın açılmasını isteyen Büyükşehir Belediyesi’ne eleştirel yorum getirdi.
Arınç, tesis ve çevre yerleşim koşulların, iç ve dış hatlar için istenilen uçuş hedeflerini sıkıntıya soktuğunu vurguladı, dönüşümün, rasyonel açıdan çok iyi tartışılması gerektiğini söyledi.
Uçuşlara yönelik yapı tıraşlamaları gerekeceğini, bunun maliyet gerektirdiğini belirtti. Mevcut durumuyla açılsa bile, iş jetleri ve küçük uçakların inebileceğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin, ilgili kurumlarla beraber, çalışmalarına da devam ettiği anımsatıldı.
İktidar çevrelerinde de yankı bulan değerlendirme, CHP tarafından dün Osmangazi Belediye Meclisi’nin gündemine taşındı.
Ana muhalefet sözcüsü Osman Ayradilli, belediye yönetimini uyardı ve “Kendi sınırlarında bulunan havaalanı için ilçe belediyesi ne düşünüyor? Kararsızlığa son verilmelidir.” dedi.
Ayradilli, Yunuseli yolunun belirli bir hatta yeraltına alınması durumunda, istenilen uçuş hedeflerine yaklaşılabileceğini söyledi, “hedefin imkânsız olmadığı” mesajını verdi.



Dosya yolu gözleniyor!

Osmangazi Belediye Meclisi’nde MHP’nin grup sözcülüğünü yürüten Cemil Aydın, ana muhalefet CHP tarafından da olumlu puanla değerlendirilmişti.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yer alabilmesi gereken kapasite ve deneyimle anılmıştı. CHP’nin sözcülüğünü yürüten yılların deneyimli ismi Osman Ayradilli tarafından centilmence karşılanmıştı.
Aydın, meclis gündem dosyalarını yasal süre içerisinde erken göndermeyen belediye yönetimine tepki gösterdi. Ayradilli de, muhalefet sıralarında alışıktı böyle iktidar tutumuna…
MHP ve CHP, gündem dosyalarının geç teslim alınması nedeniyle sağlıklı değerlendirme yapılamadığını açıkladı, ortak bir karşıtlık sergilediler.
Hatta…
Ayradilli, “İmar ve Şehircilik Komisyonu’nda bulunmama rağmen, ben bile konuları, kendi parti grubuma anlatmakta zorlanıyorum.” diyordu.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.