Hava Durumu

‘Osmangazi’ farkıyla Bursa!

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2014 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2014 08:21

Bursa, farklıdır! Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın dün ilan ettiği seçim beyannamesi, söylediğimizi gösteriyor.
Geçen 5 yılını değerlendiren Dündar, “Hizmette, düşündüğümüzden çok fazlasını gerçekleştirdik.” diyor.
Dündar’ın anlattığı ilçe ve talip olunan geleceğe öngörülen icraat, Bursa’nın Anadolu ve 3 büyük kentle farkını ortaya koyuyor.
Başlıca 16 proje vurgulandı!
Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki en büyük salonun bin 850 seyircili - sahneyi tam görebilen olarak bin 623- olduğunu dikkate alırsak, 3 bin seyircili “Gösteri Merkezi” hedefleniyor.
Her yaştan kentliye aksiyon faaliyetleri için telli kayak pistinden kule parkur ve asma köprülere kadar, bir “Adrenalin Park” uygulaması...
Bursa’nın ilk, Türkiye’nin 2. “Kapalı Atletizm Salonu”, gençler ve çocuklar için “Bilgi Evleri”, Uludağ ve Türkiye’ye özgü bitkilere dayalı olarak “Uludağ Endemik Parkı”, doğal koşulların bütünleşmesiyle balık tutmaktan gübre üretimi ve doğal yapı malzemelerinden bina yapabilmeye kadar, “Ekolojik Yaşam Merkezi”...
Osmangazi’nin köylerine park ve spor alanlarından, kentin en büyük pazaryeri olan Pazar Pazarı’nın 2 sabit noktaya taşınmasına, Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni Mudanya yoluna bağlayacak 40 metrelik bulvardan, tarihi Bursa Evleri bölgesel açık hava müzelerine...
Kentin tarihçesiyle yaşatılacağı ve tanıtılacağı “Panorama Bursa 1326” ve ayrıca Osmangazi Belediyesi ile Kent Meydanı arasına, yeni kent meydanı…
Bursa’nın plaka koduyla özellikle “16” projenin öne çıkarıldığı tanıtım, iddialı yeni 5 yılın prestij vaatlerini anlatıyordu.

CHP’NİN KAMPANYASINA, İKTİDARDAN TEPKİ VAR!

Bursa’da, CHP’nin tarihindeki en iddialı yerel seçim süreci ve kampanyasına tanık oluyoruz.
Su ve toplu ulaşım fiyatlarına indirim, özellikle meslek edindirmeyle işsizliğin önüne geçme, metro ve hastane vaatleri…
Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti siyasi iradesi, CHP’nin kentliyi etkileyebilme açısından açıkladığı bazı vaatlere tepki gösteriyor.
CHP yönetimindeki İzmir, Antalya ve Eskişehir’in büyükşehir belediyelerince, su ve toplu ulaşım ücretlerine indirim yapılmadığından söz ediliyor.
Bu nedenle…
Bursa’da muhalif siyasi parti konumundaki CHP’nin, yönetimindeki kendi kentlerde çelişkili davrandığı belirtiliyor. AK Parti merkezli bir yoruma göre, “CHP, kendi yapamadıklarını, Bursa’da da vaat ediyor.” ifadesi kullanılıyor.

EDEBALİ DE, TÜM MEDYA ÖNÜNDE!

AK Parti’nin Yıldırım adayı İsmail Hakkı Edebali,  gazetecilerle kendi evindeki kahvaltı buluşmaya bazı gazetecileri çağırmıştı, ancak…
Seçim beyannamesini açıklayacak Edebali’nin 14 Mart’taki buluşması için medyanın geneline davet yapıldı.
Herkesin belediye başkanı olmayı taahhüt eden Edebali’nin kendi düşüncesini pek bilmiyoruz, ancak medyayla iletişiminde yanıltılmamasını ümit ediyoruz.

KESKİN'İN BIRAKACAĞI YILDIRIM...

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, aynı günde dün 12 çocuk oyun ve dinlenme parkının açılışını gerçekleştirdi.
Kendi dönemiyle “Yeşil ise tutkumuz, Yıldırım umudumuz.” sloganıyla dikkat çeken hizmet politikası, Ankara karayolu altında kendisini gösteriyor.
Kişi başına düşen yeşil alan miktarının, yürütülen çalışmalarla da artırıldığını belirtirken, “350 olan park sayısı, şu anda 760’a çıkardık.” diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.