Hava Durumu

Osmangazi’ye ‘yeniden’ doğuş!

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2016 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 07:58
Acı olaylara karşı…
Türkiye’nin önlem almak yerine, konuşma alışkanlığı, Bursa’da ‘kentsel dönüşüm’ politikası ve çalışmalarıyla kırılmış oluyor.
Dün…
Soğanlı’da başlatılan uygulamayı, önce sahada görerek ve ardından masa başında, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan dinledik.
Türkiye’nin büyük ilçesinde olduğumuzu, Aşık Veysel’in “Uzun ince yoldayım” dizeleriyle bir an hatırlasak da, gördüklerimiz ve duyduklarımızla tarih yazılıyor.
Riskli alandan tasfiyeyi önemseyen çok etaplı projeyle 2 bini aşkın güvenli konut öngörülürken, ilk kapsamdaki konutlar yükseliyor. Kapalı otopark kapasitesinin 3 bin 800 olması, önemli unsur olarak dikkati çekiyor.
Dev ekrandan, tüm etapların bitmiş durumu similasyonla gösterilirken, yanındaki yeni bulvarıyla da, Nilüfer’deki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı gibi, cazibe bölgesi görüyorduk.
Günlük ve modern kent hayatının bütün unsurlarına yer verilen Soğanlı Kentsel Dönüşümü, kentin hedefine güç veren, yeni projeler için güven veren proje olarak yorumlanıyor.
Dündar, kaçak yapılaşmanın yaygınlığı ve hacmi nedeniyle kentsel dönüşümlerin hem zaman hem finansman gerektirdiğini vurguluyor.
Projeler gerçekleştikçe…
Yeni uygulamaların önü açılacak.
Osmangazi’de yeniden doğuşun canlandırmasını izlerken, fiziken uygulamaya geçildiğini de, sahada görüyorduk.

Büyükşehir’den ‘yeni’ cadde hamlesi


Büyükşehir Belediyesi, kentin en merkezindeki İnönü Caddesi’ni, Demirtaş yolu üzerinden, önce Küçükbalıklı’ya, sonra İstanbul yoluna bağlayacak yol iyileştirmesi yapılıyor.
Bu arada, Mudanya yolunu İstanbul yoluna bağlayacak Çelebi Mehmet Bulvarı’nın devamı için de, İstanbul yolu Gökdere arasındaki güzergah için de çalışmalar devam ediyor.
Merkezi yol çalışmaları, soluk aldıracak.

Mühendislerde ‘seçim’ süreci


Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde 5 dönemdir başkanlığı yürüten Serkan Durmuş, yeni kongrenin ardından, görevini Lale Yıldız’a bıraktı.
Yıldız, mesleki konuların yanı sıra, ‘güvenilir gıda tüketimi’ için de, kamusal bir sorumluluğu yerine getireceklerini söylüyor.

Nilüfer’de karar çıktı, gözler hükümette


Nilüfer Belediye Meclisi, daha önce var olan ilkokulun kapatıldığı Ertuğrul’da, yeni devlet okulunun açılabilmesi için oybirliğiyle imar değişikliği kararı aldı.
Mahalle Komitesi’nin çalışmaları ve kampanyası sonuç verirken, şimdi gözler, projenin yapılabilmesi için merkezi yönetime çevrildi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.