Hava Durumu

Pes yahu!

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2012 09:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2012 09:33

Neden?
Depremsel açıdan…
Can ve mal güvenliği riskine karşı, güvenli yapıların inşa edilebilmesi vurgulanıyor.
Ayrıca…
Çağdaş, düzenli kentleşme koşullarının sahip olabilmesinden söz ediliyor. Radikal düşünceyle yeniden imar, gündeme gelmiş oluyor.
Kentsel dönüşüm uygulamalarına, 30 yıla uzanan süreç hedefleniyor. Kolay olmayacak. Binaların yıkılarak, mahallelerin yeniden oluşması öngörülüyor.
Çağdaş, düzenli bir kentleşmeyi sonradan sağlayabilmek için kolay, pratik ve sonucu hemen alınacak adımlar yok mu, var.
Çifte adımla denetim ve yaptırım!
Ünlü ve ön planda bir Bursa var, ancak Gençosman Kavşağı’ndan başlayarak, Yalova Yolu’nda otomotiv yan sanayi iş kollarına ait yerler, övgüyle söz edilen kente yakışmıyor.
Özellikle…
Taşıt tamirhaneleri ve hurdalıkları, öyle bir düzeye vardı ki… Kentsel yönetim politikasıyla övgüler duyulan ve markalaşabilmesi hedeflenen kent, utandıran görüntüler taşıyor.
Bazıları, “Kestel yakınlarında, Bursa Sanayi Sitesi’nin yapımına başlandı. Beşyol esnafı da, oraya taşınacak. Ancak bazı meslek odaları engelliyor.” deseler de…
Yıllar önce…
İzmir karayoluna, Küçük Sanayi Sitesi yapıldı, ancak Yalova Yolu’ndaki otomotiv işkollarına ait yerleri, durmaya devam etti.
2000’li yıllara doğru…
Ankara karayoluna, otomotiv işkolları için bir başka ve daha büyük bir esnaf sitesi yapılmıştı. Otosansit adını taşıyan tesis, depoculuk ve tekstil işlerine dönüşüm sürecine uğradı.
Yine…
Yalova Yolu’ndaki otomotiv işkollarına ait yerleri, durmaya devam etti. Zamanla daha da gelişti ve hurdalıklar da türedi.
Gereğini yapmayan Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri, diğer bir yandan ise, öne sürülen çağdaş kentleşme övgüsünü paylaşmaya devam ettiler.
Yalova Yolu’nda, Gençosman ile Küçükbalıklı kavşakları arasına, kentsel dönüşüm projesi düşünülmüştü, imar planı değişiklikleri de yapıldı. Kentin en önemli girişi, perişanlık görüntülerini taşıyor.
Zaten…
Kentin önemli caddeleri, “Dingo’nun ahırı” düzenine dönüşmüş, yeniden imarın düşünüldüğü böylesine bir Bursa’da, aleni başıboşluk ve otoritesizlik var.

“HAS” düşünce!

Dün…
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında, 1922 yılındaki 30 Ağustos Büyük Zaferi’nin sürecini ele almıştık.
Cezayir’in milli halk kahramanının anıldığı Bursa’da, 30 Ağustos ve süreci için duyduğumuz ve duyurulan etkinlik olmadığını vurguladık.
HAS Parti İl Başkanı Ali Mollasalih, yazımız nedeniyle dün telefonla bir bildirimde bulundu ve “30 Ağustos günü, Ulucamii’nde öğle namazından önce milli mücadele yıllarından bugüne kadar, hayatlarını kaybeden şehit komutanlarımız, Mehmetçiklerimiz ve vatandaşlarımız için mevlit okutacağız. Ardından, 2 bin kişiye helva dağıtacağız.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.